ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 28/07/2022
Tortosa organitza Festast a l'octubre per a completar el calendari firal, amb propostes per a públic i professionals
Del 21 al 25 d'octubre, el pavelló firal de Remolins tornarà a acollir el gran aparador de la producció agroalimentària del territori
La fira gastronòmica de Tortosa, Festast, viurà enguany la sèptima edició. Serà del 21 al 25 d'octubre, amb unes jornades pensades tant per al públic general com per al sector professional vinculat amb el món de la gastronomia.

La recuperació de Festast arriba tres anys després de l'última edició, al 2019. Tot i tindre caràcter biennal, no es va poder dur a terme al 2021 per les restriccions que encara hi havia vigents derivades de la pandèmia de covid-19. Ara, però, la fira torna per a completar la recuperació del calendari firal de Tortosa.

Com és habitual, Festast tindrà una primera part oberta a la ciutadania, que s'allargarà del divendres 21 al diumenge 23. Posteriorment, el dilluns 24 i dimarts 25, estan previstes jornades reservades per a professionals del sector, agrupades en el marc de Gastroebre.

L'accés a la fira serà gratuït per a tot el públic, i a l'interior del recinte podran adquirir els tiquets per a poder fer degustacions. Durant tota la fira, els expositors presents donaran a conèixer els seus productes i, a més, es duran a terme un seguit de demostracions culinàries que posteriorment també podran ser degustades pels assistents.

Este dijous, el ple extraordinari de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat els preus públics per als expositors que regiran la pròxima edició de Festast: uns preus que suposen una reducció del 20% respecte a l'anterior edició, i que també inclouen diferents bonificacions i exempcions. Entre estes, s'inclou una rebaixa del 25% per a agrupacions alimentàries o associacions de productors, i per als Consells Reguladors DO, IGP i marca Q, reconeguts pel departament d’Agricultura. També es bonificarà en un 50% les entitats econòmiques o empresarials del sector alimentari que tinguen conveni amb el departament de Fires, així com el 100% a les entitats sense ànim de lucre vinculades al sector agroalimentari.

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha remarcat la importància de poder recuperar una fira tan singular com Festast, ja que "esdevé un dels aparadors més importants per a donar a conèixer la diversitat de la producció agroalimentària de les Terres de l'Ebre, que a més compta amb una gran qualitat", ha explicat. De la mateixa manera, ha subratllat que el canvi de dates permetrà donar més embranzida a este esdeveniment firal ja que coincidirà amb un mes amb molta activitat de dinamització a Tortosa: per exemple, amb una nova edició del festival d'intervencions d'art efímer A Cel Obert o la segona edició dels Bons Tortosa, entre d'altres.