ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 18/07/2022
Entren en servei noves millores al tram de la Via Verda entre Tortosa i Roquetes
Este dilluns s'ha presentat el resultat de les actuacions de millora que s'han dut a terme al tram de Via Verda entre l'antic pont ferroviari sobre la C-12, al terme de Tortosa, i el pavelló poliesportiu de Roquetes.
Les millores consisteixen en la instal·lació de nous punts d'enllumenat amb plaques solars, l'ampliació i millora del ferm, i la plantada de nou arbrat.
Uns treballs que han comptat amb un pressupost 127.215 euros, subvencionat per la Diputació de Tarragona. A la presentació hi ha assistit la vicepresidenta de la Diputació i alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, el vicepresident de l'ens provincial, Enric Adell, el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura, el vicepresident del Consell, Francesc Vallespí, a més de l'alcalde de Roquetes, Ivan Garcia.
L'alcaldessa i vicepresidenta de la Diputació, Meritxell Roigé, ha subratllat la importància que representa per a la ciutat, la comarca i el territori la Via Verda. No només com a actiu turístic sinó també per la connexió que suposa a peu per a la ciutadania entre Tortosa i Roquetes. Una via d'unió que ara es veu reforçada de nit, ha incidit el president del Consell Comarcal, gràcies a la il·luminació nocturna.
Roigé ha recordat que anteriorment, al 2018, des de l'Ajuntament de Tortosa ja es va fer una primera actuació en el tram entre el pont roig i el pont sobre l'antiga carretera de València, que va suposar la instal·lació d'enllumenat en este tram més urbà, la instal·lació de bancs i mobiliari urbà, així com una font d'aigua. A més a més, ha recordat la transformació que va suposar al 2013 la reconversió de l'antic pont ferroviari en Via Verda, connectant els dos marges del riu.
En este sentit, des de la Diputació segueixen preparant el projecte que ha de permetre perllongar la Via Verda des de Tortosa fins a la Ràpita, passant pels térmens municipals de Roquetes, Vinallop i Amposta. Uns treballs que tenen un pressupost de 6,3 M€, dels quals 5 M€ provenen dels fons Next Generation.