ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 11/06/2022
Obre portes al Museu de Tortosa l'exposició de peces seleccionades del setzè premi de pintura Francesc Gimeno
La inauguració ha comptat amb la presència de l'artista guanyador, Cristòfol Pons. L'exposició es pot visitar fins al 31 de juliol a la sala Antoni Garcia
Este dissabte, 11 de juny, ha obert portes l'exposició del 16è premi de pintura Francesc Gimeno. Fins al 31 de juliol, la sala Antoni Garcia del Museu de Tortosa acull una selecció d'una quinzena d'originals, de les més de 50 obres presentades a esta edició. Entre les peces que s'hi mostren hi ha 'Disturbios en la segunda sede del FMI', l'obra de Cristòfol Pons que ha guanyat el certamen d'enguany. El mateix autor menorquí, present a la inauguració, ha destacat la importància del guardó i el fet que la dotació econòmica (5.000 euros) ajuda als artistes a poder mantindre la seua activitat.

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha destacat que el premi Francesc Gimeno permet un doble objectiu: d'una banda, ampliar el fons pictòric de la ciutat, i de l'altra, posar en valor la importància de la figura del pintor tortosí Francesc Gimeno. En este sentit, l'alcaldessa ha explicat que pròximament començaran els treballs d'ampliació del Museu, amb una nova sala dedicada als autors referents locals de fa un segle, entre els quals la pintura de Gimeno tindrà un lloc destacat.

Roigé ha recordat que el govern municipal va recuperar el premi Francesc Gimeno al 2014, vint-i-cinc anys després que se n'hagués fet l'última edició: "Volíem recuperar un premi important de la ciutat i així poder posar de rellevància la figura de Gimeno. Cada edició tenim obres de molt de nivell, com expliquen els membres que han format part del jurat, la qual cosa vol dir que és un premi que guanya pes", ha explicat.

El premi de pintura Francesc Gimeno de Tortosa té caràcter biennal. Les obres que formen part de l'exposició es poden visitar de manera lliure fins al final del juliol.