ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 26/04/2022
El Departament de Salut i l’Ajuntament de Tortosa anuncien l’inici de les obres d’ampliació i reforma de l’Hospital de Verge de la Cinta
Aquest estiu començarà la licitació de la primera fase d’actuació urgent a l’actual Hospital. S’hi construirà un nou edifici de 5.500 metres quadrats assistencials i es reformaran 1.800 metres quadrats de l’àrea quirúrgica.
El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, s’han reunit avui per anunciar l’inici de la primera fase d’actuació on el Departament de Salut destinarà 30 milions d’euros en la primera fase de les obres d’ampliació de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. La licitació del projecte i de l’obra començarà aquest estiu. Està previst que els treballs durin aproximadament dos anys, i que els nous espais entrin en funcionament a mitjan 2025.
Les obres permetran reformar i ampliar les instal·lacions de l’Hospital per tal d’integrar-hi els serveis necessaris amb un mòdul de nova construcció de 5.500 metres quadrats assistencials (i 1.500 d’edificació tècnica). En aquest mòdul, de quatre plantes i d’obra nova, s’hi ubicarà un nou bloc quirúrgic amb cinc-sis quiròfans, consultes externes, part de l’hospital de dia i dues plantes d’aparcament, entre d’altres serveis.
També es reformarà l’àrea quirúrgica de l’actual Hospital (aproximadament 1.800 metres quadrats).
L’ampliació comptarà també amb la construcció d’un nou nucli d’ascensors, que salvarà el desnivell existent, per tal de potenciar l’accés de vianants a l’hospital, i la creació d’un aparcament provisional fora del recinte mentre durin les obres.
Aquesta primera fase respon a la urgent necessitat de garantir la qualitat assistencial tan dels professionals com dels usuaris de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Aquest centre hospitalari és el de referència de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre i dona servei a més de 175.000 persones.
El Departament opta per la construcció d’un nou Hospital, un cop ha analitzat els pros i contres entre una segona fase d’ampliació o un nou centre hospitalari. La previsió és licitar el projecte del nou hospital l’any 2025. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha ofert uns terrenys per a la construcció del nou Hospital al Departament de Salut que ara n’estudiarà la seva viabilitat per construir-lo.