ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 29/12/2021
L'alcaldessa de Tortosa alerta que la pandèmia ha arribat esta setmana al pic més alt des de l'inici al 2020
En només set dies, Salut ha comunicat 2.213 casos positius a les TE, dels quals 478 són a Tortosa, fet que s'està traduint en una elevada pressió hospitalària
Els indicadors que està deixant esta sexta onada provocada per la variant òmicron revelen els valors més elevats des que va començar la pandèmia, al març del 2020: en només una setmana, a les Terres de l'Ebre el departament de Salut ha comunicat 2.213 casos positius, dels quals 478 corresponen a persones de Tortosa. Ahir dimecres es va tornar a fixar el màxim pel que fa al nombre de positius detectats en un sol dia, amb 590 al conjunt del territori i 122 a Tortosa.

Unes xifres que alerten que la pandèmia es manté ben viva i que ja s'estan traduint en conseqüències en l'àmbit sanitari. Així ho assenyala l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, que recorda que, malgrat que per a moltes persones la variant òmicron tinga efectes menys nocius per a la seua salut, en altres casos està provocant que les hospitalitzacions tornen a créixer als centres de salut del territori. "La pressió hospitalària està creixent, i a hores d'ara s'està produint una sobrecàrrega als serveis de cures intensives que converteix este moment en un dels més complexos", subratlla.

Pel que fa al risc de rebrot, dimecres va assolir el valor més elevat de tota la pandèmia tant a Tortosa (2.915), com a les Terres de l'Ebre (2.357) i a Catalunya (2.804).

Per este motiu, l'alcaldessa apel·la novament a la responsabilitat del conjunt de la ciutadania per tal de reduir tant com puguen les interaccions i a respectar les mesures decretades pels governs de la Generalitat i de l'Estat per tal de frenar l'expansió que es viu en estos moments.