ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 20/09/2021
L'Ajuntament de Tortosa demana a la Generalitat que intervingui les obres d'Adif i recorda que no les ha autoritzat
L'Ajuntament ha analitzat l'impacte sonor i ha presentat una reclamació al Servei de prevenció i Control de la Contaminació Acústica i Lumínica
Dilluns 6 de setembre Adif va iniciar els treballs per substituir diversos elements de la infraestructura ferroviària que connecta l'estació de Tortosa amb la de l'Aldea. Es tracta d'unes tasques que comporten l'ús de maquinària pesant i que generen molt soroll. Els treballs es duen a terme en horari nocturn per evitar interferir amb el trànsit de trens, fet que ha provocat la indignació del veïnat més pròxim a les vies.

L'Ajuntament de Tortosa ja va demanar a Adif, el passat dijous 9 de setembre, que minimitzès l'impacte sonor dels treballs que l'empresa pública estatal està duent a terme a l'entorn de l'estació de tren i que estudies modificar els horaris de les obres, per fer-los més compatibles amb el descans del veïnat. No és la primera vegada que es produeix una situació d'este estil, ja que és habitual que Adif duga a terme les tasques de manteniment durant la nit per no alterar el pas dels trens.

L'alcaldessa, Meritxell Roigé, ha lamentat la situació per la que han de passar cada nit els veïns i ha denunciat la indefensió en la que es troba el consistori. I és que, segons la llei estatal 39/2003, Adif no necessita autorització de l'ajuntament ni llicència d'obres per dur a terme les actuacions a les infraestructures. Roigé, ha explicat que, al veure que el soroll no cessava, l'Ajuntament de Tortosa ha realitzat un anàlisi de l'impacte sonor de les actuacions ferroviàries i ha presentat una reclamació al Servei de Prevenció i Control de la Contaminació Acústica i Lumínica de la Generalitat per tal que hi intervingui.


Tortosa, Terres de l'Ebre, 20 de setembre del 2021