ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 14/06/2021
Una ruta per diversos espais de Tortosa recordarà la figura literària, docent, familiar i política de Manuel Pérez Bonfill
La proposta naix del treball de recerca de l'alumna de l'institut Dertosa Ana Tomàs i tindrà la participació de professors i excompanys del literat al centre
Dissabte que ve, 19 de juny, es compliran tres anys de la mort de l'escriptor i professor Manuel Pérez Bonfill. La seua petjada literària, però també altres facetes de la vida de Pérez Bonfill, seran protagonistes ara d'una ruta per diversos espais de la ciutat que volen donar a conèixer aspectes no tan coneguts d'un dels literats de referència de l'últim segle a Tortosa.

La ruta pren com a punt de partida el treball de recerca fet per l'alumna de 2n de batxillerat de l'institut Dertosa, Ana Tomàs. El seu estudi va voler anar més enllà de l'àmbit literari, més conegut, i endinsar-se també a l'àmbit familiar, la trajectòria com a docent de literatura de l'aleshores institut Joaquim Bau, així com el seu perfil més polític. A partir d'estes quatre vessants, la ruta que ara es posarà en marxa farà quatre aturades al centre de Tortosa: a la plaça Gerard Vergés, on antigament va estar ubicat l'institut; a la biblioteca Marcel·lí Domingo, on es poden consultar diversos dels seus llibres; al carrer Mercaders, davant del Patronat, lloc on estava situada l'escola de dansa d'Anna Maria Bel, esposa de Pérez Bonfill, i on l'escriptor va passar molts moments de la seua vida; i, finalment, al refugi antiaeri del carrer Hemingway, al darrera de l'antic cinema Fèmina, on s'abordarà la part més ideològica de l'escriptor.

La proposta comptarà amb la participació directa d'antics companys de docència de Manuel Pérez Bonfill a l'institut Dertosa, alguns dels quals encara avui en actiu. La directora del centre, Francina Prades, ha fet èmfasi en la tasca que va desenvolupar com a professor a l'institut durant diversos anys, i n'ha destacat una contribució que considera especial, com és la posada en marxa dels estudis de teatre.

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha subratllat que a partir del treball de recerca de l'alumna Ana Tomàs, l'Ajuntament i l'institut han volgut anar un pas més enllà i establir esta ruta, que vol tindre continuïtat en el temps. "Ens permetrà que les generacions futures puguen conèixer més qui va ser Manuel Pérez Bonfill, què va representar per a la ciutat i la seua innegable vàlua literària", ha explicat l'alcaldessa.

La ruta tindrà lloc el dilluns 21, amb dos passis: a les 18 i a les 19.30 h. Per poder-hi participar cal inscriure's prèviament a la biblioteca Marcel·lí Domingo, trucant al 977 44 55 66 o a través del correu bmd@tortosa.cat.