ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 03/06/2021
L'Ajuntament de Tortosa redueix 3 milions d'euros l'endeutament amb una amortització avançada de préstec
Amb esta xifra, durant el 2021 es reduirà el deute en 6,1 M€ i la previsió al final del mandat és que l'endeutament siga un 17,2% inferior a l'inici
El govern de Tortosa ha aprovat esta setmana una amortització anticipada del deute municipal per valor de 3.000.000 euros. L'operació permet reduir el préstec que té el consistori, així com els interessos corresponents a esta operació financera.

Esta amortització anticipada se suma a les amortitzacions anuals previstes, que per a este 2021 se situen en més de 3,1 M€. D'esta manera, al 2021 s'haurà fet una reducció de l'endeutament de més de 6,1 M€.

L'amortització avançada és possible davant la bona situació financera que té l'Ajuntament de Tortosa i respon a la voluntat del govern de seguir reduint l'endeutament, com ha vingut fent en els exercicis pressupostaris anteriors. En esta mateixa línia, la previsió amb la qual treballa el consistori és que al final del mandat municipal, al 2023, el deute existent siga un 17,19% inferior al que hi havia a l'inici del mandat, al 2019.