ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 01/04/2021
L'Ajuntament de Tortosa aprova una modificació pressupostària de 14,3 M€, amb més de 9 M€ en inversions
L'atenció a les persones, la reactivació econòmica i les millores a la via pública, amb un important volum d'actuacions, centren els punts de la modificació
L'Ajuntament de Tortosa ha aprovat este dijous una modificació pressupostària de 14.338.874,50 euros per a l'exercici del 2021. Ho ha fet en un ple extraordinari que ha comptat amb els vots a favor dels grups del govern (Junts i PSC), l'abstenció del regidor de Ciutadans i els vots en contra dels grups municipals de Movem, ERC i CUP.

En l'exposició d'accions que permetrà desenvolupar esta modificació pressupostària, l'alcaldessa Meritxell Roigé ha remarcat que les actuacions es reparteixen a tots els barris i els pobles del municipi i ha subratllat que una bona part se centrarà en l'atenció a les persones, especialment a les que més ho necessiten pels efectes derivats de la pandèmia. En este sentit, ha recordat que es dupliquen les partides destinades a l'atenció social. Així mateix, un altre àmbit d'actuació va vinculat amb la reactivació econòmica, on destaca la creació els Bons Tortosa als quals l'Ajuntament destinarà 400.000 euros en vals de descomptes perquè la ciutadania els puga utilitzar als comerços adherits, fet que acabarà comportant un impacte econòmic superior als 1,2 milions d'euros a l'activitat comercial i de serveis.

La modificació pressupostària destina 9.638.450 euros a inversions. Entre altres eixos, permetran desenvolupar accions en àmbits com la via pública, el patrimoni, la cultura, actuacions en zones verdes i arbrat, la creació de més carrils bici o la potenciació del turisme a la ciutat.

Les accions a la via pública ocupen un capítol important a la modificació: destinen un milió d'euros a actuacions de reposició d'infraestructures (arranjament de voreres, adequació de carrers, asfaltatge,...) i també una inversió més elevada en camins municipals (450.000 euros). A més, preveu 300.000 per a la renovació de semàfors, més de 73.000 euros a la millora de senyalització viària o 48.000 euros a seguir situant passos de vianants a cota zero. A la vegada també destinen més de 373.000 euros a diverses actuacions en l'enllumenat públic i 200.000 a l'ampliació i renovació dels carrils bici. En l'àmbit urbanístic, també preveu actuar al carrer Cervantes per convertir-lo en un passeig (1,1 M€), seguir arranjant els carrers de Vora Parc (408.000 euros) o la redacció del projecte de la reforma de la plaça d'Alfons XII, per poder-la planificar a la següent anualitat.

Pel que fa al patrimoni, destina 728.000 euros a actuacions al conjunt emmurallat de la ciutat o 240.000 a la rehabilitació de la sinagoga del call, a més de mantindre les subvencions per a la rehabilitació d'edificis al centre històric. També preveu 558.000 euros a accions de potenciació del Museu, que inclouen l'ampliació i l'arranjament de la plaça entre l'antic escorxador i el riu. En equipaments, destina 435.000 euros a la rehabilitació de la façana i la construcció d'una sala d'actes a l'antiga fàbrica d'INDO, a Ferreries, com una altra de les inversions més destacades.

La renovació de les zones verdes i l'arbrat ascendeix a més d'1,1 M€, amb el nou contracte de jardineria o les actuacions al parc Teodor González, jardins de la plaça Jaume I o la millora del Parc de la Fira entre el paquet de previsions.