ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 08/01/2020
El govern municipal es reforça després que Junts i el PSC signen el Compromís per Tortosa per a la resta de mandat
L'acord estableix les línies programàtiques que desenvoluparan a partir d'ara, amb l'atenció a les persones, l'àmbit econòmic i la via pública com a principals
Els grups municipals de Junts per Tortosa i del Partit dels Socialistes de Catalunya han signat aquest dimecres l'anomenat Compromís per Tortosa. Es tracta d'un document amb el qual les dos formacions acorden treballar de manera conjunta per tirar endavant l'acció de govern fins al final del mandat 2019-2023, i que suposa l'entrada al cartipàs municipal del PSC, fins ara a l'oposició.

L'alcaldessa i cap de llista de Junts, Meritxell Roigé, i el cap de llista del PSC, Enric Roig, han explicat aquest matí els detalls que han fet possible l'entesa entre les dos formacions. Roigé ha recordat que la bona relació amb el PSC ja va començar el mandat anterior, quan ella va assumir l'alcaldia: "aleshores vaig oferir mà estesa a tots els grups i el PSC va mostrar la predisposició a treballar, votant a favor de projectes tan importants com el del contracte de recollida d'escombraries i neteja viària, tot i estar a l'oposició". Roigé també ha recordat que la bona voluntat del PSC aquest mandat s'ha traduït en la confecció del pressupost municipal: "ells han sigut els únics que han fet propostes reals per millorar els comptes", ha dit.

L'alcaldessa també ha reiterat els diversos oferiments que el grup municipal de Junts havia fet a Esquerra Republicana de Catalunya per reeditar el pacte que les dos formacions ja havien subscrit en 8 dels últims 12 anys, però que, segons ha insistit, "han sigut rebutjats de manera continuada".

El cap de llista del PSC, Enric Roig, ha destacat que "durant els últims 12 anys, els socialistes hem exercit una oposició responsable, contundent quan ha calgut, però també hem fet aportacions al govern. No som un partit que va a la contra, sinó que vol treballar en favor de Tortosa i la ciutadania, sense posar línies roges o excloure ningú". Per a Roig, el Compromís per Tortosa assolit per Junts i el PSC aportarà "major estabilitat i capacitat de treball" al govern i parteix de la "lleialtat, la fidelitat i la mà estesa per ampliar els consensos", ha apuntat.

Respecte a temes de posicionament polític aliens a la gestió de les competències municipals pròpies de l'Ajuntament de Tortosa, i especialment les qüestions d'àmbit nacional, els dos partits apunten que expressaran les seues opinions de manera autònoma i segons els seus posicionaments polítics propis, garantint així l'estabilitat i la solidesa del govern municipal i el respecte a la pluralitat de Tortosa.

El Compromís per Tortosa fixa els eixos dels acords programàtics del govern de Junts i el PSC, que es traduiran en les actuacions que configuren el Pla d'Acció Municipal (PAM). Entre aquestes, destaquen l'aposta per treballar de manera conjunta per un municipi inclusiu, integrador i igualitari, amb atenció a seguir generant oportunitats laborals i desenvolupament econòmic. A més, reserva una importància destacada a l'actuació a la via pública, a la potenciació de la cultura, l'aposta per l'esport per tothom, les accions per al desenvolupament d'oportunitats per als jóvens, i de compromís amb la sostenibilitat i la lluita contra l'emergència climàtica. De la mateixa manera, segueix apostant per la descentralització i la potenciació dels barris i pobles de Tortosa, així com per seguir sanejant les finances municipals i reduir l'endeutament.

A partir d'aquest moment, el govern de Tortosa tindrà deu membres: els 7 de Junts i els 3 del PSC. Pel que fa a les regidories, el PSC assumirà les d'Urbanisme, Cultura, Fires, Igualtat i Drets Civils, Memòria Històrica, Participació Ciutadana i Transparència, i Governació i SAC. A més, tindrà la primera i quinta tinença d'alcaldia, i assumirà les tasques de regidor de barri del Centre i Nucli Històric, Remolins i Sant Llàtzer.