ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 17/01/2017
Tortosa presenta la 5a fira alimentària de les Terres de l'Ebre FESTAST

La indústria agroalimentària del territori presentarà les seves novetats en el marc de FESTAST, la 5a fira alimentària de les Terres de l'Ebre, que se celebrarà al pavelló firal de Tortosa els dies 11, 12 i 13 de març. Aquest certamen firal, de caràcter biennal, acull l'oferta gastronòmica d'una vuitantena d'expositors que durant els dos primers dies oferiran degustacions dels seus productes als visitants. La tercera jornada té caràcter professional i està dedicada exclusivament al sector. El regidor de Promoció, Emili Lehmann, i el director de Fira Tortosa, Ramon Ferrando, han presentat aquest matí els detalls de la propera edició de FESTAST.



FESTAST és una de les fires sectorials més esperades al territori, en la mesura que concentra una oferta força important de producte i empreses de la indústria agroalimentària de les Terres de l'Ebre. Lehmann ha destacat que aquesta fira vol combinar la promoció de producte i territori, entenent que la gastronomia va molt lligada al turisme. "Vindran empreses de fora però sobretot volem que FESTAST sigui un aparador del producte local. Aquesta és una fira important per al sector i també necessària. Cal sortir a fora a ensenyar el que fem, però també ens hem d'ensenyar a casa per atreure visitants i que coneguin in situ què és el que tenim." El regidor i president de Fira Tortosa ha afegit que la fira inclou per primera vegada un espai didàctic per als més menuts, que podran gaudir de noves experiències gastronòmiques amb tallers dissenyats específicament per a aquest col'lectiu. La jornada de dilluns 13 de març inclou un programa específic que pretén atreure als professionals del sector per posar en contacte clients i proveïdors. En l'anterior edició van assistir més de 300 professionals.



Els sectors participants inclouen denominacions d'origen, distribuïdors, productors, comerços, restaurants, turisme gastronòmic, escoles de cuina, esdeveniments, accessoris i parament de cuina, llibreria gastronòmica, etc.



L'entrada a FESTAST costarà 3 euros (en l'edició passada valia 5 ?) i donarà dret a dos tastos gastronòmics. Hi ha possibilitat de llogar la copa per 2 euros, que el visitant podrà retornar a la sortida o quedar-se-la. L'horari és de 11.30h a 22.30h. Diumenge 12 el tancament serà a les 21.30h. En la passada edició es van servir 16.000 tastos.