Les tres empreses exportadores de cítrics de Bítem fa dies que estan enviant clementina cap al centre i nord d'Europa en una campanya que enguany s'ha avançat unes setmanes i que preveu una producció un 30% superior a la de l'any passat, que va estar marcat per les inclemències del temps. Amb els conreus a plena producció, Bítem celebra la 9a edició de la Fira de la Clementina, els propers 14, 15 i 16 d'octubre. El president de l'EMD de Bítem, Josep Cugat, ha informat avui del programa d'activitats.
El certamen firal s'obre el divendres 14 amb una jornada professional organitzada pel Departament d'Agricultura, que versarà sobre les malalties dels cítrics, i que conduiran les tècniques Tula Llorach i Sònia Ferrer, en un acte que obrirà el director dels serveis territorials d'Agricultura, Ferran Grau. L'endemà dissabte es farà la inauguració oficial de la Fira, que aquest any presideix el Secretari General de la Presidència de la Generalitat, Joaquim Nin, qui va ser també delegat del Govern al Camp de Tarragona. Al llarg del dia se succeiran degustacions, xaranga i altres activitats, entre les quals una que ha volgut destacar el president de l'EMD: el concurs de pastissos elaborats amb clementina, que comptarà amb els professors de l'escola de cuina de les Terres de l'Ebre de l'institut Joaquim Bau com a jurat. L'endemà diumenge 16, i en el marc de la fira, es farà la Festa dels Tres Tombs. Durant el dia hi haurà tallers d'artesania i concurs d'exprimidors. El comerç de Bítem, com ve sent tradicional, s'ha abocat un any més en aquesta fira i posarà parada al recinte firal.