FESTAST, la fira alimentària de les Terres de l'Ebre, obre portes divendres vinent al pavelló firal de Tortosa en una edició que torna a tenir com a públic objectiu el consumidor i el professional. Durant tres dies, de divendres a diumenge, la ciutadania en general està convidada a participar en les demostracions culinàries que els professionals de la cuina que participen a FESTAST han preparat. Dilluns serà la jornada dedicada als professionals, dia en què hi haurà l'acte de presentació i d'adhesió a la campanya Cuina Catalana Patrimoni Immaterial de la Humanitat UNESCO 2013.
El director de l'INCAVI, Jordi Bort, serà l'encarregat d'inaugurar FESTAST el proper divendres a les 19 hores. La fira estarà oberta aquest primer dia fins a les 22.30h, dissabte de 12 a 22.30h i diumenge de 12 a 21.30h. Es posaran a la venda entrada + copa + 2 tastos per 6 euros i tiquets de 5 tastos a 5 euros. La fira comptarà amb un espai celler, un espai cuina per al show de fogons dels restauradors, una exposició dedicada al cuiner Llorenç Torrado i un mercat de petits productors. Escoles, com Via Magna o l'escola de l'Institut J.Bau, professionals de la restauració i, enguany per primera vegada, també cuiners amateurs, participaran en les demostracions culinàries a l'espai central de la fira. Diumenge a la tarda es farà l'acte de lliurament dels III premis gastronòmics Llorenç Torrado. Durant els tres dies hi haurà conferències, presentacions de llibres, tast de vins i altres activitats.
La jornada de dilluns, dedicada als professionals, tindrà com a acte central la presentació de la campanya Cuina Catalana Patrimoni Immaterial de la Humanitat UNESCO 2014. El president de Fira Tortosa, Emili Lehmann, ha fet una crida als professionals i a la ciutadania en general a adherir-se a aquesta candidatura.
Coincidint amb la celebració de FESTAST i amb el període de la Quaresma, avui s'han presentat les 6es Jornades Gastronòmiques de l'Abadejo, que organitza l'associació Platigot. Fins a Setmana Santa, 37 bars i restaurants de Tortosa, Campredó, Jesús i Roquetes oferiran uns menús on aquest peix tindrà un protagonisme destacat. Enguany es repeteix el pack turístic, a 69 euros, que inclou una nit d'hotel, esmorzar, visita guiada al Centre d'Interpretació de la Setmana Santa, degustació de productes típics i menús degustació a base d'abadejo.