ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 13/02/2013
La XVIII Fira de l'Oli de les Terres de l'Ebre presenta les tradicionals jornades gastronòmiques
La Fira de l'oli de Jesús aposta per la difusió de l'alta qualitat de l'oli que es produeix al territori ebrenc

Com és tradició en la Fira de l'oli de les Terres de l'Ebre, que des de fa divuit anys es celebra a l'EMD de Jesús, aquest any també hi serà present la Mostra Gastronòmica durant els dies 22, 23 i 24 de febrer. Per a donar el tret de sortida de les diferents activitats associades a la fira, avui s'ha dut a terme una degustació d'allioli, que ha estat realitzada al Mercat Municipal de Tortosa pels alumnes del mòdul de Cuina del Col'legi Sant Jordi.



Pere Panisello, alcalde-president de l'EMD de Jesús, ha aprofitat l'ocasió per posar de manifest l'alta qualitat de l'oli de les Terres de l'Ebre: "Sent l'oli un ingredient essencial en la nostra dieta mediterrània -ha dit- l'objectiu principal de la Fira de l'Oli de Jesús és apropar a tots els consumidors aquest producte del nostre territori i aconseguir fidelitzar-los".



A les jornades, així mateix, es podran degustar diferents receptes com carpaccio de peus de porc i ceps, milfulls de foie, bolets i ceba caramelitzada o xapadillo d'anguila, entre d'altres, plats en els quals no faltarà, per descomptat, l'oli d'oliva de les TE. No obstant això, també hi haurà presència d'oli d'altres comunitats autònomes de l'Estat.



Per la seva banda, Margaret Nofre, presidenta de l'Associació Gastronòmica Platigot, ha explicat que, durant aquests dies, els restaurants adherits a l'associació oferiran un menú de 25 euros on el protagonista serà l'oli d'oliva de les TE. El llistat de restaurants que oferiran aquests menús es pot consultar a la pàgina web de Platigot (www.platigot.com).