ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 20/06/2012
Jornada de promoció de la cuina catalana en els II Premis Gastronòmics Llorenç Torrado

La cuina ebrenca i catalana serà la protagonista dilluns 25 de juny en el lliurament dels II Premis Gastronòmics Llorenç Torrado, que es farà al Centre Cívic Ferreries, en un acte que també inclou una taula rodona sobre la cuina de mercat i un tast de cuina i de productes de les Terres de l'Ebre. Els guanyadors en l'edició d'enguany d'aquests premis són la família Subirós-Mercader (Hotel Empordà-Almadraba Park), en la categoria de cuiners i restauradors; la família Capdevila (Avinova i Cadaico), en la categoria de productors i comerciants; i el Catedràtic de Nutrició i Bromatologia de la UB, Abel Mariné, en la categoria de divulgadors. L'Ajuntament de Tortosa i Fira Tortosa van crear l'any passat, en el marc de la fira Festast, els Premis Llorenç Torrado per reconèixer la tasca dels professionals i empreses dels Països Catalans que, des de la cuina i la restauració, la producció i comercialització, o des de la divulgació i formació, contribueixen a posar en valor la gastronomia catalana. El regidor de Promoció de la Ciutat, Emili Lehmann, i el director de Fira Tortosa, Ramon Ferrando, han avançat avui els detalls d'aquesta convocatòria.



La jornada de lliurament dels premis començarà a les 19 hores amb la taula rodona "Cuina de mercat o cuina del mercat", on intervindran Abel Mariné, catedràtic de nutrició; Josep Sucarrats, director de la revista Cuina; Salvador Garcia, periodista; Josep Lluís Garcia, restaurador; Margaret Nofre, presidenta de l'associació Plat i Got; i Josep M. Blasi, gastrònom. Posteriorment es lliuraran els premis i, per tancar l'acte es farà una degustació de cuina i productes de les Terres de l'Ebre.



El regidor Emili Lehmann ha destacat el nivell dels 55 candidats, en les diferents categories, que la comissió tècnica ha presentat a l'edició d'enguany dels premis, i ha fet notar la importància de la gastronomia com a sector clau en la nostra economia local i regional.



Llorenç Torrado, investigador i estudiós de la cuina tradicional i de la diversitat dels productes propis de la gastronomia catalana va impulsar la recuperació de la memòria i del patrimoni de la cuina catalana. Des del periodisme gastronòmic, en premsa escrita, ràdio i televisió, va exercir de divulgador i descobridor dels aspectes més arrelats de la història de l'alimentació a Catalunya. Són aquestes virtuts i el seu lligam amb les Terres de l'Ebre els que van portar a l'Ajuntament de Tortosa a batejar amb el seu nom aquests premis gastronòmics que té la voluntat de consolidar.