Els restaurants de Tortosa tenen l'abadejo com a plat estrella en els seus menús fins al proper 9 d'abril, dilluns de Pàsqua. L'associació Plat i Got ha presentat les 5es Jornades de l'Abadejo, una iniciativa que aquest any compta amb una important novetat, un pack turístic amb allotjament, visita guiada pel centre històric de Tortosa, degustació de productes del territori i un àpat a base d'abadejo. Els representants de Plat i Got, acompanyats de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, i del regidor de Turisme, Alfredo Ferré, han presentat les jornades al Palau Episcopal, en ple nucli antic de la ciutat, per tal d'il'lustrar aquest maridatge entre cultura i gastronomia que el sector vol impulsar a la ciutat.
L'abadejo podrà degustar-se amb menús complets en qualsevol dels 12 restaurants que s'han afegit a la iniciativa, i que presenten menús d'entre 15 i 25 euros, en funció de si és dia laborable o cap de setmana. El tast d'abadejo podrà fer-se també en algun del 34 establiments del municipi que oferiran diferents plats i tapes.
La presidenta de Plat i Got, Margaret Nofre, ha presentat el nou pack turístic com una iniciativa que ha d'anar més enllà de les jornades de l'Abadejo i entrar a formar part de les altres iniciatives que l'entitat organitza al llarg de l'any. De la seva banda, l'alcalde ha felicitat el col'lectiu per la seva proposta i ha convidat la ciutadania a estrenar-la. "Aquells qui millor poden vendre Tortosa són les tortosines i tortosins. I és bo que coneguin quin és el seu patrimoni més proper."