La fira alimentària per al consumidor Festast estrenarà el proper 11 de març la seva 2a edició amb un creixement del 15 per cent d'expositors i la presència de cares molt conegudes en el món de la gastronomia, com és el cas dels cuiners Carme Ruscalleda i Isma Prados. L'èxit assolit en la primera edició de Festast, tant per part del públic assistent com de les empreses participants, ha generat força expectació tal i com constata l'increment d'estands, que passen dels 62 de l'any passat als més de 70 d'enguany. Entre els canvis de l'edició 2011 de Festast hi ha el trasllat de la jornada tècnica de dijous al dilluns, coincidint amb el dia de festa que tenen molts restauradors. El regidor de Promoció Econòmica i Fires, Ricard Forés, ha presentat avui els detalls del nou certamen firal.
Festast l'inaugurarà el president d'Alimentària, Josep Lluís Bonet, el divendres 11 de març i estarà obert al públic en general fins diumenge 13, en horari de 12 a 22.30h, excepte el primer dia que s'obrirà a les 18 hores. En total, Festast ocuparà una superfície de 3.870 m2 del pavelló firal de Remolins, comptarà amb 71 expositors confirmats i tindrà un espai celler per a conferències i presentacions de producte, un espai cuina per a show de fogons de restauradors, una exposició sobre artesania a la cuina i un servei de guarderia. L'entrada general tindrà un cost de 4 euros, si inclou tast (entrada+copa+2 tastos) valdrà 6 euros i el tiquet de cinc tastos es vendrà a 5 euros.
El regidor de Fires ha valorat molt positivament l'increment de participants. "Vam posar en marxa Festast l'any passat, en plena crisi. I ara, quan la situació econòmica encara és força complicada, hem estat capaços d'incrementar el nombre d'expositors." En aquest sentit, Forés ha dit que la força de Festast ve donada perquè "al darrera hi ha tot un sector que se la creu". El president de Fira de Tortosa ha fet una crida a la ciutadania perquè visiti Festast i s'ha mostrat convençut que aquest certamen firal té molt camí per córrer. "Volem que sigui cada vegada més gran i que esdevingui la fira del sector alimentari referent al sud de Barcelona." En relació al model firal de Tortosa, Ricard Forés ha afegit que Festast "abandera el canvi de model impulsat" durant aquest mandat a la ciutat, en el sentit d'apostar per les fires sectorials.
Després dels tres dies de fira oberta al consumidor en general, el dilluns 14 de maig serà el torn dels professionals. Durant tota la jornada hi haurà conferències, xerrades i demostracions d'experts professionals del sector, com és el cas de Carme Ruscalleda, tres estrelles Michelin; del mediàtic Isma Prados; del chef Fran López, una estrella Michelin del restaurant Torré de l'Indià a l'hotel Villa Retiro; i d'altres gastrònoms, sumillers i coctelers reconeguts nacional i internacionalment. Un dels últims actes de Festast serà el lliurament dels Premis Llorenç Torrado 2011, on una comissió tècnica ha hagut de triar entre 41 candidatures.