Les terceres Jornades de l'Abadejo de Tortosa, que tindran lloc a partir del proper dissabte 6 de març i fins al dia 27, tornaran a convertir-se en una de les propostes més populars del calendari gastronòmic del municipi. Un total de 20 restaurants participaran en aquestes jornades que tenen com a principal objectiu promocionar el consum de l'abadejo, aprofitant que es un dels productes més emblemàtics del Mercat de Tortosa. Com a novetat, enguany, a les jornades s'han adherit també una vintena de bars de la ciutat que oferiran també petites racions i tapes d'abadejo a fi que l'abadejo sigui durant aquest mes de març el producte estrella. Les Jornades, organitzades conjuntament per l'Associació de venedors del mercat i l'Associació Platigot amb el suport de l'Ajuntament de Tortosa, comptaran també amb demostracions culinàries els dissabtes 6 i 20 de març al Mercat Municipal i el dissabte dia 13, al pavelló firal de Remolins, coincidint amb la celebració de la fira gastronòmica Festast.
El regidor de Turisme de l'Ajuntament de Tortosa, Ricard Forés, ha destacat el valor de l'abadejo com un dels productes típics de la ciutat i la celebració d'aquestes jornades com un element de promoció turística més, no sols de la ciutat sinó també del mateix Mercat Municipal.
La portaveu de l'Associació PlatiGot, Margaret Nofre, ha explicat que, després de tres edicions, les jornades de l'Abadejo s'han consolidat com una de les cites gastronòmiques de la ciutat que atrau més visitants. Per la seva banda, la presidenta del Mercat Municipal, Carme Loras, ha expressat que l'objectiu de les jornades es fer arribar la tradició de Tortosa en venda d'abadejo d'alta qualitat arreu de Catalunya.