Més de 80 empreses, 130 marques, 62 expositors, 37 demostracions gastronòmiques i 3.000 m2 d'exposició. Aquestes són les grans xifres de Festast, la nova fira que ha posat en marxa l'Ajuntament de Tortosa dedicada a promoure els productes agroalimentaris i la cuina de casa nostra. Festast es farà al Pavelló Firal entre els dies 11 i 14 de març.
Aquest nou certamen firal està adreçat a professionals, el primer dia de la fira, i al públic en general durant divendres, dissabte i diumenge. Festast vol ser la cita ineludible del mes de març a l'agenda d'activitats de Tortosa.
Els visitants de Festast podran accedir al recinte comprant un tiquet de 3 euros, que serà de 5 euros incloent copa i tres tastos. Un cop a dins, podrem continuar les degustacions adquirint un tiquet suplementari de 5 euros que donarà dret a 6 consumicions més.
El divendres dia 12 es farà la inauguració oficial a càrrec de l'Associació de restauradors Plat-i-got, a qui l'Ajuntament ha volgut reconèixer la seva contribució en la celebració d'aquesta iniciativa i d'altres de caràcter gastronòmic que es fan a la ciutat al llarg de l'any. El regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Ricard Forés, ha presentat aquest matí el programa de Festast, acompanyat dels representants de les entitats i associacions que participen en l'organització de la fira.
Festast obre portes el dijous 11 de març, en horari de tarda, només per a professionals. Aquella tarda hi haurà demostracions de cuina a càrrec dels cuiners Pep Nogué i Jeroni Castell, el president de l'Associació Catalana de Sommeliers, Jordi Bort, i la periodista i directora del programa de gastronomia de TV3 "Al vostre gust", Tana Collados. L'endemà divendres, a les 11.30 començaran les demostracions de cuina, que tindran continuïtat durant tot el dia i tot dissabte i diumenge. Aquell mateix divendres, a les 18.30, es farà la inauguració oficial de Festast.
Les escoles de cuina Via Magna i de l'IES Joaquim Bau, així com els diferents restaurants, empreses i associacions presents oferiran degustacions de tot tipus al llarg dels tres dies d'obertura al públic de Festast. L'horari de la fira serà de 11.30 a 22.30 hores.
En paral'lel a les degustacions, que queden definides en els espais Celler i Cuina, hi haurà també un Espai Infantil, per a què els més menuts puguin experimentar els seus primers plats de cuina. Un Mercat Festast, destinat a la venda directa de productes, i les exposcions "Cent anys fent cafè" i "Més d'un segle destil'lant", completen l'oferta d'una fira alimentària que té la voluntat de consolidar-se com un dels referents anuals a la ciutat, tal i com ha assenyalat el regidor de Promoció Econòmica i president de Fira de Tortosa, Ricard Forés. "Festast és una fira que pot atreure un públic visitant molt divers, des de les famílies, fins a les colles d'amics. Hem fet un esforç important de difusió perquè considerem que és una fira que pot portar gent de les nostres comarques i també de fora." Forés ha avançat que el dissabte es presentaran els premis de gastronomia Llorenç Torrado, que es convocaran de cara a la propera edició. Torrado va ser un cuiner fill del Pinell de Brai que va desenvolupar la seva activitat professional a Barcelona amb força èxit.