L'Associació Plat i Got organitza un any més les VII Jornades Gastronòmiques de l'Oli d'Oliva, coincidint amb la celebració a Jesús de la Fira de l'Oli. Un total d'onze restaurants associats a l'entitat, oferiran del 20 al 28 de febrer, plats i menús en què l'oli d'oliva en serà el protagonista. L'objectiu és promocionar la qualitat de l'oli d'oliva que es produeix a les Terres de l'Ebre.
L'associació Plat i Got també participarà activament a la trentena edició de la Fira de l'Oli de Jesús i enguany com a novetat, diversos restauradors de la ciutat faran demostracions de cuina en directe.
En la presentació de les jornades gastronòmiques, que ha tingut lloc avui a la Cooperativa Soldebre, la portaveu de l'associació, Plat i Got, Margaret Nofre, ha recordat que 'l'oli d'oliva és el producte mediterrani per excel.lència", ahora que considera que 's'hauria d'utilitzar més a les cuines professionals per donar exemple a la població".
Per la seva banda, el Regidor de Turisme de l'Ajuntament de Tortosa, Ricard Forés, ha destacat 'el bon moment que passa el sector de la restauració i la gastronomia al nostre municipi, malgrat el context de crisi". Segons Forés 'un indicatiu d'això són lesdiverses fires gastronòmiques que s'organitzen com la Fira de la Clementina de Bítem, la del Rovelló als Reguers i properament també el certamen Fest Tast que es farà a Tortosa. El regidor de turisme ha destacat la bona feina que s'està fent al sector a través de l'Associació Plat i Got.
Per la seva banda, el president de l'EMD de Jesús, Pere Panisello, ha manifestat que 'la gastronomia sempre ha tingut prioritat a la Fira de l'Oli perquè és la millor manera de promocionar l'oli d'oliva" i ha agraït a la cooperativa Soldebre, a l'Ajunment de Tortosa i a Plat i Got la seva implicació en el certamen.