ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 17/11/2009
L'Ajuntament organitza Festast, una nova fira alimentària de gran format adreçada al consumidor
El nou certamen, que es farà entre l'11 i el 14 de març, vol ser referent en l'àmbit nacional i estatal del sector alimentari i de consum

L'Ajuntament de Tortosa ha presentat avui Festast, la Fira Alimentària per al Consumidor, un nou certamen firal dedicat al sector de l'alimentació i del consum que vol ser l'aparador per excel'lència dels aliments, productors, elaboradors i restauradors de les Terres de l'Ebre, sense renunciar a presentar l'oferta d'altres territoris. La gastronomia, el tast, la festa dels sentits, són els principals arguments d'una fira que serà única en les seves característiques a les comarques de Tarragona i també a les de Castelló, i que des de la centralitat dels Països Catalans vol captar expositors i visitants més enllà de les Terres de l'Ebre. El regidor de Promoció Econòmica, Ricard Forés, ha presentat aquest matí el cartell de la nova fira i els principals detalls del certamen, després de recordar que es tracta d'una iniciativa que entronca amb la voluntat de l'equip de govern municipal, explicitada en el Pla d'Actuació Municipal (PAM), de crear noves fires durant aquest mandat per tal de reforçar el teixit econòmic de la ciutat i exercir de dinamitzador del territori.



"Festast és una fira que té molt de recorregut perquè es basa en un sector productiu molt important a casa nostra." Ricard Forés ha comparegut acompanyat dels representants del sector que conformaran el Comitè Organitzador de Festast per transmetre la idea que aquesta és una iniciativa que neix amb força i que compta amb la complicitat dels protagonistes de la gastronomia, l'alimentació i el consum de casa nostra. Formen part d'aquest Comitè l'Associació Plat i Got, les escoles de cuina Via Magna i de l'IES Joaquim Bau, els impulsors de l'antiga Mostra de Vins i Caves, la Cambra de Comerç, l'IDECE, la Diputació de Tarragona, Prodeca i la Generalitat, entre d'altres.



Denominacions de qualitat i d'origen, vins i caves, restaurants, cafè i derivats, pastisseria, carns, embotits, peix, distribuïdors, productors, elaboradors, i un llarg etcètera tenen cabuda en la nova fira alimentària de Tortosa. Forés ha explicat que l'Ajuntament porta dos anys treballant en la gestació d'aquest nou certamen, que es farà al Pavelló Firal entre els dies 11 i 14 de març de 2010. La fira tindrà caràcter anual i estarà dirigida al públic en general, però també al professional. Al marge de la presentació i degustació de productes, en el marc de la fira es faran diferents activitats formatives, com tallers de cuina i sessions de tast de vins. "És una fira monogràfica d'alimentació però multitemàtica quant a producte", ha precisat el president de Fira de Tortosa. La superfície expositiva ocuparà 5.000 m2.



El regidor de Fires ha afegit que malgrat que el pes important de l'exposició el tindran els productes i els estands del territori, Festast està oberta a la presència d'oferta d'altres indrets. Precisament, una de les línies de futur amb què treballa l'Ajuntament és col'laborar amb les diferents ciutats agermanades amb Tortosa perquè presentin a Festast els seus productes autòctons.



Sense precisar el nombre d'expositors que hi haurà, ja que falten encara quatre mesos i s'està treballant en aquest àmbit, Ricard Forés sí que ha avançat que "aquesta ha de ser una fira gran amb una important oferta a tots nivells". El gerent de Fira de Tortosa, Ramon Ferrando, de la seva banda, ha afegit que "Festast té vocació de servei i de centralitat, així com de nexe d'unió entre territoris de diferents comunitats, que sempre ha caracteritzat l'activitat econòmica de Tortosa".