ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 13/03/2009
La cuina de l'abadejo arriba als restaurants de Tortosa

Un dels actius més importants, saborosos i tradicionals de la gastronomia tortosina és l'abadejo o bacallà, element històricament present en la cuina de la ciutat i que ha conformat tot un receptari que s'ha anat transmetent, preservant i ampliant a través de les generacions. L'Associació de Restauradors de Tortosa PlatiGot posa en marxa, a partir de demà, les Segones Jornades de l'Abadejo amb el propòsit de continuar difonent la gastronomia basada en aquest peix.



Les jornades han estat presentades pel regidor de Turisme de l'Ajuntament de Tortosa, Ricard Forés, acompanyat per representants de Platigot: "la feina de difondre la gastronomia de la ciutat que porta a terme PlatiGot -ha dit Forés- és de cabdal importància per arribar a aconseguir que Tortosa sigui un punt de referència gastronòmica i que la cuina de la nostra ciutat arribi a ser un atractiu turístic de primer ordre". Forés ha valorat excepcionalment la importància de l'abadejo com a element potenciador d'aquest atractiu turístic de la ciutat i ha destacat que "els turistes que venen a Tortosa i que pertanyen al col'lectiu de la tercera edat ho fan, en primer lloc, per dos raons: conéixer la catedral i comprar abadejo al Mercat Municipal".



Aquestes jornades es desenvoluparan del 12 al 29 de març en quinze restaurants de la ciutat que oferiran diferents plats amb l'abadejo com a ingredient presidencial. Així mateix, el Mercat Municipal de Tortosa s'ha adherit a aquesta activitat, organitzant juntament amb els restauradors unes demostracions de cuina de l'abadejo que tindran lloc els dies 14, 21, 27 i 28 de març.