Tortosa col·labora amb el Banc d'Aliments i amb els afectats pel volcà de la Palma, a través del projecte Reciclos
Els punts per reciclar envasos es poden destinar a dos projectes col·lectius que tenen com a objectiu ajudar les persones que més ho necessiten
La situació de necessitat que travessen diverses famílies centra a hores d'ara els projectes col·lectius beneficiaris de les aportacions que fa el projecte Reciclos. Concretament, i en clau territorial, des de fa algunes setmanes és en marxa la recollida de fons per destinar-los al Banc d'Aliments de Tortosa, amb l'objectiu de lluitar contra la pobresa alimentària. Juntament a esta finalitat, ara Reciclos també ha obert una altra línia on poder col·laborar, centrada en l'afectació que està causant l'erupció del volcà de l'illa de la Palma, a les Canàries: en este cas, els recursos es destinaran a Creu Roja per a que puga traçar un pla d'intervenció adequat per a ajudar a les persones que s'han vist desplaçades dels seus habitatges i que, en alguns casos, fins i tot els han perdut pel corrent de la lava.
Per col·laborar amb estos dos projectes col·lectius es pot fer mitjançant l'aplicació web Reciclos d'Ecoembes. Les persones usuàries poden escanejar amb els seus mòbils el codi de barres dels envasos de plàstic abans de dispositar-los al contenidor de recollida selectiva, i validar-los escanejant el codi situat a l'exterior del contenidor. Per cada envàs dipositat s'obté un punt, que es pot destinar al projecte col·lectiu o fer-lo servir en algun dels sortejos que ofereix periòdicament l'aplicació.
Tortosa es va afegir a l'abril a les ciutats del país que formen part del projecte Reciclos. D'esta manera es vol incentivar la separació dels residus de manera correcta i incrementar el percentatge del reciclatge a la ciutat. Des que es van posar en marxa, ja s'han aconseguit dos projectes col·lectius al municipi de Tortosa: el primer, en favor del projecte Oikia de Creu Roja Tortosa, que ajuda infants de 0 a 6 anys de famílies vulnerables. El segon, en col·laboració amb la comunitat educativa de l'escola de la Mercè, consistent en un projecte de vegetació de l'entorn de l'antiga fàbrica de gas del Rastre.