ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

L'Alcalde

Salutació

Benvolguda ciutadania,

En el moment que prenc càrrec com a alcalde de Tortosa vull que les meues primeres paraules siguin per expressar l'honor que em suposa aquesta responsabilitat i per comprometre'm a treballar per construir una Tortosa més progressista, social i moderna.

Per desenvolupar el projecte de ciutat, juntament amb la resta de membres de l'equip municipal, treballaré amb dedicació, rigor, generositat i humilitat, i posant a les persones al centre de les polítiques municipals. Perquè el veritable objectiu per a aquests pròxims quatre anys és Tortosa i, per tant, els veïns i veïnes dels diferents barris i pobles de la ciutat. Per aquest mateix propòsit allargarem la mà a tots els grups municipals que formen part del consistori, adoptant una actitud d'escolta i diàleg que permeti governar per a totes les tortosines i tots els tortosins. Es tracta d’impulsar un projecte d'esforç col•lectiu per situar la ciutat de Tortosa allà on es mereix, exercint capitalitat i essent exemple al país.

Com a alcalde, tinc clars els objectius que han de marcar aquest mandat. Com he dit, les persones han de ser al centre de les polítiques a aplicar. Petits, grans i joves s'han de sentir representats i aixoplugats per l'ajuntament, de la mateixa manera que han de reconèixer-se com als veritables protagonistes de la vida de la ciutat.

Cal una política social i d'habitatge treballada amb decisió i efectiva que permeti una ciutat més justa, més social i més solidària. Tenim el deure i la necessitat de treballar amb valentia en aquest àmbit i buscar recursos allà on calgui per aconseguir-ho i per facilitar la vida a tantes famílies de Tortosa que ho estan passant malament. En aquest apartat, l’educació i la sanitat han de ser els altres grans protagonistes. Hem d'impulsar la salut comunitària i liderar la construcció del nou Hospital de referència de les Terres de l'Ebre. I hem d’impulsar la creació de noves llars d'infants públiques, l'ampliació dels estudis universitaris a la ciutat i l'elaboració d'un pla integral de prevenció i actuació per erradicar l'assetjament escolar.

Un altre desafiament és la projecció econòmica. Hem de ser capaços d'atreure més sòl industrial i inversions per generar ocupació. Igualment, s'ha de reforçar el comerç del centre i dels barris i s'ha de potenciar el desenvolupament turístic de la ciutat. És necessari obrir la ciutat a l'Ebre i fer valdre tot el patrimoni històric d’una ciutat amb més de dos mil anys d'història on tenim sis quilòmetres de muralles, barris històrics com el call jueu de Remolins, edificis modernistes, gòtics i del renaixement, i tants d'altres elements que ens fan sentir orgullosos de casa nostra.

I, finalment, hem de treballar per fer una ciutat més amable. No n'hi ha prou amb inversions si no van acompanyades de manteniment. Hem d'abordar els problemes d'estacionament i de neteja de la ciutat, així com la seguretat al carrer. Convé ampliar les zones verdes per ser una ciutat més solidària, verda i sostenible, fet que ens permetrà lluitar contra el canvi climàtic i fer una adequada transició energètica i ecològica.

I tot això ho volem fer pensant sempre amb els veïns i veïnes de Tortosa i dels cinc pobles del municipi, ja que són elles i ells l'objectiu prioritari d'aquest govern. I fer-ho apostant per un Ajuntament més proper i accessible, amb més transparència amb la ciutadania, base fonamental de qualsevol administració pública amb els seus veïns i veïnes.


JORDI JORDAN FARNOS

Alcalde de Tortosa