ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 30/11/2009
La consellera Marina Geli presenta el projecte del nou hospital de les Terres de l'Ebre

La consellera de Salut, Marina Geli, va presentar a Tortosa el que serà el nou Hospital de les Terres de l'Ebre, que es construirà a la zona de Ferreries i substituirà l'actual Verge de la Cinta. El nou hospital tindrà un cost total de 156 milions d'euros, comptarà amb 40 especialitats i serveis (16 més que ara) i s'espera que estigui totalment operatiu el 2014.
La consellera Geli va presentar el pla funcional del nou hospital en un acte públic al teatre auditori Felip Pedrell de Tortosa, acompanyada per l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel. La consellera Geli va afirmar que aquest nou hospital és una 'obra prioritària' que vertebrarà el territori i millorarà la connexió i el sistema sanitari entre els centres de Móra la Nova i el d'Amposta. Per la seva banda, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, va dir que el nou hospital és un projecte de territori i de país, que va més enllà de la conjuntura actual, i que suposarà un gran benefici per a totes les Terres de l'Ebre.El centre, segons va explicar la consellera, duplicarà la superfície de l'actual hospital Verge de la Cinta amb prop de 55.000 m2.


Geli va dir que entre els objectius que persegueix el nou Hospital de les Terres de l'Ebre cal destacar la voluntat de ser hospital de referència i així com les iniciatives de docència i recerca que s'hi volen dur a terme. La consellera de Salut va destacar també el 'disseny funcional flexible' per poder ajustar l'oferta assistencial a les variacions futures de demanda i a les innovacions tecnològiques.Entre d'altres millores, el nou hospital passarà a tenir més de 300 llits davant els 243 que actualment té el Verge de la Cinta. Des del departament de Salut també s'ha insistit que el nou centre millorarà també els box d'urgència passant a tenir-ne 41. Les consultes externes i l'hospital de dia també experimentarà un millora passant a tenir unes 70 i 30 places respectivament.


Altres millores que el nou hospital tindrà seran un pàrquing soterrat d'unes 600 places, un heliport i la millora de molts dels accessos a l'hospital.