ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 05/07/2024
El ple de l'Ajuntament de Tortosa aprova una modificació pressupostària de 3,3 milions d'euros
El plenari també ha aprovat les bases de les subvencions municipals per millores en edificis del nucli històric i per l'accessibilitat en locals comercials
El ple de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat avui en sessió extraordinària una modificació pressupostària de crèdit extraordinari i suplement de crèdit per un import global de 3,3 milions d'euros. La regidora d'Hisenda, Maria Jesús Viña, ha explicat que aquesta modificació pressupostària permetrà fer efectiu el pagament de l'increment salarial del 0,5% als treballadors de l'Ajuntament; necessitats sobrevingudes com el sinistre de l'escorxador; inversions com la cobertura de les pistes esportives del Temple, la rehabilitació del fortí de Bonete i l'actuació a la plaça de l'Absis i projectes socials com el tiquet fresc de Càritas i el projecte Oikia de Creu Roja. La modificació s'ha aprovat amb els vots favorables dels socis de govern, Movem Tortosa-PSC i Esquerra Republicana; l'abstenció de la CUP i el vot en contra dels regidors de Junts per Tortosa.

Entre les inversions que es finançaran amb la modificació pressupostària hi ha 310.000 euros per la cobertura de les tres pistes esportives del barri del Temple; 140.000 euros per la rehabilitació de fortí de Bonete; 261.000 euros per l'actuació a la plaça de l'Absis i 256.000 euros per l'ampliació de l'auditori Felip Pedrell. També es podran finançar amb aquesta modificació projectes socials com el tiquet fresc de Càritas o el projecte Oikia de Creu Roja i actuacions de promoció de la cultura popular com la rehabilitació de l'àliga i els gegants àrabs Nabil i Zoraida.

Pel que fa al finançament de la modificació pressupostària, s'utilitzarà el fons de contingència, el romanent de tresoreria, la formalització d'un préstec, les baixes de crèdit per inversions que es finançaran amb subvencions i una subvenció de la Diputació de Tarragona per la construcció de les llars d'infants.

D'altra banda, el ple ha aprovat, per unanimitat, les bases reguladores de les subvencions municipals per al foment de millores en elements col·lectius d'edificis existents en l'àmbit del conjunt històric artístic i per adequar a la normativa d'accessibilitat vigent els locals comercials.