ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 10/04/2024
Els Gaiters de l'Aguilot reuniran més de 300 persones d'arreu del país en la seua catorzena trobada anual a Tortosa
Aquest pròxim diumenge, 14 d'abril, els Gaiters de l'Aguilot de Tortosa celebraran una nova edició de la seua trobada anual
El XIV Festival de la Cultura Popular tornarà a portar als carrers de la ciutat de Tortosa dolçaines, gralles i tabals, gegants i bestiari vinguts d'arreu dels Països Catalans. Avui el president de l'entitat, Francesc Blanch; el secretari, Àlex Sabaté i el regidor de la Festa del Renaixement, Víctor Grau, han presentat la trobada.
Com l'any passat, la trobada s'obre no només al món geganter sinó a tota la resta de bestiari popular i tradicional. Sabaté ha recordat que la mateixa entitat va ampliar la seua família amb sis cavallets menuts l'any passat «volem també que participen de la festa, perquè creiem que els cavallets són un important patrimoni de la ciutat».
Sabaté ha remarcat que els objectius de la trobada, que enguany ha passat a anomenar-se Festival de la Cultura Popular, «són els mateixos que els del primer dia: reivindicar la importància de la cultura popular com un tret identitari nostre, i alhora, donar un espai on retrobar-nos i crear sinergies i compartir idees i projectes, entre les colles participants».
Per la seua banda, el regidor de la Festa del Renaixement ha agraït la feina que porten a terme entitats com l'Associació Cultural 4 més 1, que amb la seua activitat contribueixen a reivindicar la cultura popular. «Hem de recordar que des del setembre de l'any passat Tortosa és seu del Consolat del Bestiari Festiu Català, així l'Espai Moreira és un dels punts de Catalunya on es té cura i es promocionen les figures del bestiari festiu», ha dit Grau.

Pel que fa a la trobada, canvia algun dels seus escenaris. La plantada serà a les 11 del matí a la plaça del Carrilet; d'on totes les colles sortiran en cercavila a tres quarts de dotze. Després de recórrer tota l'avinguda de la Generalitat, les colles arribaran a la plaça de l'Ajuntament on cadascuna farà el seu ball i peça de lluïment.

Les 11 colles participants són: Grallers i tabals de Jesús, Colla Jove, Lo Golafre i Colla Gegantera, dolçainers i cort de bèsties de Tortosa; Colla Gegantera de la Ràpita; Colla Dolçaina i tabal de Vinaròs; els cavallets de Mataró; la figura particular de la família GGT; Colla de Gegants de Sant Josep de Calassanç de Barcelona, Dolçainers de Joventuts Unides de la Sénia, i l'amfitriona, Gaiters de l'Aguilot.