ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 15/11/2023
L'Ajuntament impulsa campanyes de civisme per mantenir Tortosa neta i segura
Dos agents cívics informaran de l'obligatorietat de llençar la brossa al contenidor i de les sancions per incomplir l'Ordenança de Bon Ús de la Via Pública
L'Ajuntament de Tortosa posa en marxa un seguit de campanyes de civisme per sensibilitzar la ciutadania de la necessitat de mantenir net, agradable i segur l'espai públic. Unes campanyes que són complementàries al Pla Cuidem Tortosa i que avui han presentat l'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan; la regidora de Serveis Municipals i Neteja de l'Espai Públic, Marga Abelló i el regidor de Seguretat Ciutadana i Convivència, Francesc Vallespí.

"Impulsem una campanya de proximitat, apel·lem a la corresponsabilitat de la ciutadania perquè entre tots i totes cuidem Tortosa", ha dit l'alcalde. Concretament, la campanya informativa anirà a càrrec de dos agents cívics, contractats a través del programa Treball i Formació, que distribuiran uns díptics a la ciutadania i col·locaran uns adhesius als contenidors i papereres amb el missatge: "No deixeu la brossa fora del contenidor" o "No llenceu la brossa de casa a les papereres". Un missatge que s'ha editat en diferents idiomes: català, castellà, anglès, francès, romanès, amazic, xinès i àrab.

El díptic també inclou la informació de la sanció que s'aplicarà en cas d'incomplir la normativa. En aquest sentit, segons l'Ordenança Reguladora del Bon Ús de la Via Pública i dels Espais Públics la sanció pot ser de fins a 750 euros.

Una vegada els agents cívics hagin completat la distribució d'informació entre el veïnat dels diferents barris, una patrulla d'agents de la Policia Local comprovaran que la ciutadania respecta l'Ordenança i denunciaran totes aquelles infraccions que es detecten. La campanya s'inicia al nucli antic i seguirà pel Centre, Temple, Ferreries, Remolins i Sant Llàtzer. L'Ajuntament té detectats uns punts conflictius on s'incidirà en la tasca informativa.

La previsió és que en un mes aproximadament s'hagi completat aquesta campanya centrada en la problemàtica de salubritat i gestió dels residus i tot seguit s'iniciaran altres campanyes de civisme relacionades amb altres temàtiques: la prohibició de circular amb patinet per la vorera; la prohibició d'orinar a la via pública; l'obligatorietat de recollir les deposicions dels gossos i de portar-los lligats. En tots els casos l'Ordenança de Bon Ús de la Via Pública preveu sancions de fins a 750 euros.