ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 06/11/2023
El ple de l'Ajuntament de Tortosa aprova una moció per la fi del conflicte entre Israel i Palestina
La proposta dels grups municipals de Movem Tortosa-PSC i Esquerra ha rebut el vot favorable del grup de Junts, mentre que la CUP ha votat en contra
El ple de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat avui, en la sessió ordinària del mes de novembre, una moció dels grups municipals de Movem Tortosa-PSC i Esquerra sobre la guerra entre Israel i Hamàs i que reclama la fi del conflicte entre Israel i Palestina. La proposta ha rebut el vot favorable del grup de Junts, mentre que la CUP ha votat en contra.

La moció aprovada condemna tots els atacs indiscriminats i sense precedents de Hamàs a la població d'Israel; demana a Hamàs, la Jihad islàmica i Hezbolà que aturen els atacs contra Israel; així com a l'estat d'Israel sobre la població civil de la franja de Gaza. La moció també demana a les parts un alto el foc i l'establiment d'un corredor humanitari per assegurar la sortida de la població civil més vulnerable, així com el restabliment de les converses de pau entre Israel i Palestina i un paper més actiu per part de la comunitat internacional i, de la Unió Europea, amb la finalitat de propiciar el rellançament del procés de pau.

D'altra banda, el ple ha aprovat l'acta de delimitació entre els termes municipals de Santa Bàrbara i Tortosa, una acció que forma part del procés de delimitació de tots els termes municipals impulsat per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.