ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 03/11/2023
El fort vent provoca incidències a la via pública a Tortosa per la caiguda d'arbres i branques
Durant la jornada d'avui s'ha treballat per retirar-los i restablir el pas amb normalitat, no s'han registrat desperfectes greus
Les fortes ràfegues de vent de la passada nit han provocat diverses incidències a la via pública a Tortosa, sobretot la caiguda d'arbres i trencament de branques en diferents barris de la ciutat. Els tècnics municipals han treballat durant la jornada d'avui per retirar arbres i branques i restablir el pas amb normalitat. Amb tot, no s'han registrat desperfectes greus, ni danys personals. L'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha comparegut avui en roda de premsa, amb la primera tinent d'alcaldia, Mar Lleixà i el segon tinent d'alcaldia, Víctor Grau, i ha detallat les principals zones afectades per la ventada.

Un dels punts on més ha afectat el vent ha estat el parc municipal Teodor Gonzàlez, on va caure una palmera del costat de les escales d'accés al parc i va envair la vorera; també es van trencar branques d'eucaliptus al carrer Roselló, al costat de La Nau i altres branques a l'àrea de joc de la petanca. Altres punts de la ciutat on el vent ha tombat arbrat ha estat l'avinguda Ferran d'Aragó, l'avinguda Canigó, l'Estadi Municipal o l'escola Cinta Curto. En el cas del barri de Sant Josep, la ventada també ha afectat un post de suport de la línia d'enllumenat.

D'altra banda, l'alcalde de Tortosa ha informat dels punts que es debatran en el ple ordinari del mes de novembre, que tindrà lloc dilluns que ve. En aquest sentit, el ple sotmetrà a aprovació la declaració d'especial interès d'una obra i la corresponent bonificació, així com la delimitació entre els termes municipals de Tortosa i Santa Bàrbara.

Finalment, en l'apartat de les mocions, el ple debatrà una proposta conjunta dels grups municipals de Movem Tortosa-PSC i Esquerra sobre la guerra entre Israel i Hamàs, una moció que demana a les parts un alto el foc i l'establiment d'un corredor humanitari per assegurar la sortida de la població civil més vulnerable. També reclama un paper més actiu per part de la comunitat internacional, i de la Unió Europea, amb la finalitat de propiciar el rellançament del procés de pau.