ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 26/10/2023
Es constitueix el primer Consell de la Infància de Tortosa amb un total de 34 xiquets i xiquetes de la ciutat
L'alcalde ha traslladat avui a l'assemblea de consellers i conselleres el primer encàrrec: què farien per millorar el reciclatge al municipi
Avui s'ha constituït el primer Consell de la Infància de Tortosa, format per un total de 34 xiquets i xiquetes de la ciutat, un òrgan de participació ciutadana que donarà veu als infants per tenir-los en compte en la presa de decisions de la ciutat. L'acte de constitució, que ha tingut lloc a l'Aula Didàctica del Museu de Tortosa, ha estat presidit per l'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, que ha nomenat els consellers i conselleres que formen l'assemblea. També hi ha assistit el regidor d'Ensenyament, Víctor Grau, i un representant dels serveis territorials d'Educació, Sisco Ollé.

L'alumnat que forma part del Consell Municipal de la Infància representa catorze escoles de la ciutat, tant del municipi com dels pobles, i tres entitats que treballen en infants: Blanquerna, Atzavara i Creu Roja. Cada centre ha elegit un xiquet i una xiqueta de cinquè i sisè de primària, que seran els membres de l'assemblea, i cada any es renovarà la meitat del plenari. "Volem que els infants també participen en la presa de decisions, que ens traslladen les propostes que consideren interessants per la ciutat, volem incorporar la mirada dels xiquets i xiquetes en la política municipal", ha explicat l'alcalde de Tortosa.

En la sessió constitutiva l'alcalde ha traslladat al Consell de la Infància el primer encàrrec: què farien per millorar el reciclatge a la ciutat? Un encàrrec perquè els infants contribueixen a construir una Tortosa més respectuosa amb el medi ambient, a la vegada que s'abarateixen els costos econòmics de gestió de les escombraries.

Prèviament a la constitució del Consell de la Infància, el curs passat un grup laboratori format per una trentena de xiquets i xiquetes van definir les bases de funcionament d'aquest òrgan, la periodicitat en què es celebraran les reunions i van concretar que es faran de manera itinerant.

A més del plenari del Consell de la Infància, format pels consellers i conselleres i l'alcalde; hi ha la permanent del plenari, integrada pel president/a, vicepresident/a i tres vocals i l'alcalde; l'assemblea, formada pels xiquets i xiquetes (sense l'alcalde) i la permanent de l'assemblea, amb el president/a, vicepresident/a i tres vocals. L'assemblea es reunirà una vegada al mes, mentre que les permanents sempre que sigui necessari. D'aquí a quinze dies es reunirà l'assemblea i s'elegiran president/a, vicepresident/a i tres vocals.