ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 18/10/2023
L'Ajuntament de Tortosa posa en marxa un pla de neteja d'embornals
Aquesta setmana comencen els treballs a Remolins i Bítem i cada setmana s'estendran a un barri per garantir que estaran nets en cas de pluges intenses
L'Ajuntament de Tortosa posa en marxa un pla de neteja d'embornals de la ciutat per preparar que estiguen nets en cas d'episodis de pluges intenses. Una actuació que s'ha començat a executar aquesta setmana al barri de Remolins i el poble de Bítem i que s'estendrà per tots els barris i pobles fins al pròxim 20 de desembre, quan el pla culminarà. En total, hi ha 2.420 embornals als diferents barris, als quals s'han d'afegir 953 embornals més a les pedanies i EMD.

El pla de xoc de neteja d'embornals forma part del Pla Cuidem Tortosa, un pla que reforça i amplia el manteniment de l'espai públic amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de la ciutadania. "Intensifiquem la neteja dels embornals i a més actualitzem l'inventari d'embornals existents a la ciutat", ha explicat l'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, que juntament amb les regidores de Gestió de l'Aigua i Neteja de l'Espai Públic, Sònia Rupérez i Marga Abelló, respectivament, i personal de l'empresa Aigües Tortosa han presentat el pla de neteja.

Pel que fa als treballs de neteja consisteixen a treure la reixa de l'embornal amb unes eines especials, retirar la terra que hi ha acumulada i si és necessari fer neteja amb aigua a pressió. Hi ha determinats punts de la ciutat que són més conflictius bé sigui per l'orografia del terreny, la vegetació de la zona o la proximitat a centres escolars. En aquest sentit, l'alcalde de Tortosa ha apel·lat també a la corresponsabilitat de la ciutadania perquè no llencen residus, com ara plàstics o ampolles, als embornals, perquè obstaculitzen el pas de l'aigua.

Una vegada finalitze el pla de xoc de neteja d'embornals, aquesta actuació transversal a tots els barris i pobles es repetirà per tal de garantir-ne el manteniment de forma constant.