ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 10/10/2023
Activitats gratuïtes i portes obertes al Museu de Tortosa per celebrar les Jornades Europees de Patrimoni
El programa inclou també una xerrada sobre el tipus de paper i mines utilitzades per Francesc Gimeno i un espectacle de dansa i música contemporània
Tortosa s'adhereix un any més a la celebració de les Jornades Europees de Patrimoni amb portes obertes i activitats gratuïtes al Museu de Tortosa, unes activitats que començaran demà dimecres i s'allargaran fins dissabte. Enguany, el lema de les jornades és 'Patrimoni viu', amb el qual el Consell d'Europa convida la ciutadania a descobrir les habilitats, els oficis i les professions que permeten conservar el patrimoni.

La primera de les activitats programades tindrà lloc demà al vespre i serà una xerrada sobre els tipus de paper i mines utilitzades per l'artista Francesc Gimeno, que anirà a càrrec de Blanca Muñoz, especialista en material gràfic i tècnica de la Unitat de Conservació i Restauració de Béns Mobles de la Diputació de Tarragona a Tortosa. La xerrada es farà a l'Aula Didàctica del Museu de Tortosa a les 19.00 hores.

La programació de les Jornades Europees de Patrimoni seguirà divendres amb l'obertura al públic d'un dels espais més amagats del Museu: la sala de reserva. Les restauradores del Museu Júlia Poy i Anna Ferran explicaran les darreres actuacions de conservació i restauració de la col·lecció d'art del Museu. També el divendres a la tarda tindrà lloc un taller de dibuix adreçat a xiquets i xiquetes de 5 a 12 anys, a càrrec de l'il·lustrador Miguel Bustos.

Finalment, la programació contempla un espectacle de dansa i música contemporània, inclòs en la programació del festival Artèria Tortosa, que anirà a càrrec de Ramon Humet, Sílvia Vidal i Roberto Olivan.