ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 10/10/2023
El ple de l'Ajuntament aprova l'autorització d'endeutament de Tortosa Salut per un import de 3,5 milions d'euros
La concertació del crèdit, que permetrà desbloquejar l'últim pagament de la Clínica Terres de l'Ebre, s'aprova amb l'abstenció dels grups de l'oposició
El ple extraordinari de l'Ajuntament de Tortosa ha aprovat avui l'autorització d'endeutament a llarg termini de la societat municipal Tortosa Salut per un import de 3,5 milions d'euros i la concessió d'aval. Aquesta operació permetrà desbloquejar la finalització de la compra de l'edifici de la Clínica Terres de l'Ebre, després que el passat mes de juliol el ple no donés llum verd a l'autorització d'un préstec de 4 milions d'euros, pel qual era necessària la majoria absoluta del plenari. L'acord s'ha adoptat amb l'abstenció dels dos grups de l'oposició, Junts i la CUP.

"Una de les herències que ens hem trobat és l'autorització d'un préstec per tal de finalitzar la compra de l'edifici de l'antiga Aliança, una compra que l'oposició va bloquejar al plenari del juliol i per la qual cosa hem negociat amb la propietària un fraccionament del pagament", ha explicat l'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan. El retard en aquest pagament, que va véncer el 30 de juny, ha suposat uns interessos de demora d'uns 70.000 euros.

Concretament, aquest mes d'octubre es farà el pagament de 3,5 milions d'euros, mentre que els 500.000 euros restants es pagaran com a màxim el 30 de juny de 2024.