ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 02/10/2023
El ple de Tortosa aprova per unanimitat un conveni amb la Generalitat per rehabilitar la sinagoga del call jueu
El plenari ordinari del mes d'octubre també ha donat llum verd a les mocions presentades pels grups de Junts i la CUP
El ple ordinari de l'Ajuntament de Tortosa del mes d'octubre ha aprovat per unanimitat un conveni de col·laboració amb el departament de Cultura i l'Institut Català del Sòl (Incasòl) per tal de dur a terme les obres de rehabilitació de l'antiga sinagoga del call jueu. Una actuació que es farà en aplicació de l'1,5% cultural.

L'antiga sinagoga, ubicada al carrer Major de Remolins, forma part del catàleg municipal com a bé cultural d'interès local (BCIL). Pel que fa a l'aportació per part de l'Ajuntament per executar aquesta actuació serà de 120.000 euros, mentre que l'Incasòl n'aportarà 120.000 més. Quant al termini de licitació i contractació de la redacció del projecte i la posterior execució serà d'uns dos anys aproximadament.

El plenari també ha aprovat la baixa d'obligacions d'exercicis anteriors i ordres de pagament de pressupostos tancats per errades materials o duplicitat; la declaració d'especial interès de diverses obres i la corresponent bonificació, així com els dos festius addicionals d'obertura comercial del 2024, que seran els dies 7 de juliol i 6 de desembre.

En l'apartat de mocions, el plenari ha aprovat la proposta del grup de la CUP per substituir la pista de gel nadalenca per una alternativa més sostenible, amb els vots favorables de Movem Tortosa-PSC i Esquerra Republicana, mentre que el grup de Junts ha votat en contra. Finalment, també s'ha aprovat la moció de Junts que insta el departament de Salut a no traslladar més serveis fora de Tortosa, amb els vots favorables de Movem Tortosa-PSC i la CUP, mentre que Esquerra hi ha votat en contra.