ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 05/09/2023
El grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries pronunciarà la conferència de la Diada a Tortosa
L'acte institucional de l'Ajuntament, que tindrà lloc el dia 11 a les 11.00 del matí, anirà a càrrec del grup tortosí que enguany celebra el 30è aniversari
El grup de música d'arrel Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries pronunciarà la conferència institucional de la Diada al saló de plens de l'Ajuntament de Tortosa el pròxim 11 de setembre, a les 11.00 hores. Una conferència que porta el títol 'Constuir identitats des dels territoris'. Així, la defensa de la terra i dels trets diferencials com són la música i la manera de parlar, la catalanitat de la jota, la reivindicació històrica de la cruïlla dels Països Catalans o la pràctica de posar l'art al servei d'una causa social, són els temes sobre els quals el grup reflexionarà.

L'alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, ha encarregat la conferència institucional de la Diada al grup tortosí amb motiu de la celebració del seu 30è aniversari. El grup està integrat per: Arturo Gaya (Quico el Célio), Quique Pedret (Lo Noi), Jordi Fusté (Lo Mut de Ferreries), Josep Lanau (Jaumet), Kike Pellicer (Vicent Ferrer), Sergi Molina (senyor Bertomeu) i Maria Elena Maureso (mànager i impulsora des de la creació). Un grup amb una llarga trajectòria en el món de la música catalana, sense interrupcions i durant la qual han fet més de 2.000 concerts, han produït més d'una vintena d'espectacles i catorze discos i han rebut el Premi Nacional de Cultura, entre altres distincions.

L'acte es tancarà amb la interpretació de l'Himne dels Segadors. La conferència es podrà seguir pel canal de YouTube de l'Ajuntament.