ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 24/01/2023
Tortosa instal·la 72 noves lluminàries al complex modernista del Museu per tal de subratllar-ne el caràcter patrimonial
Els nous projectors permeten donar més visibilitat a un edifici històric que acull diferents serveis culturals i turístics de la ciutat
L'Ajuntament de Tortosa ha renovat la il·luminació ornamental del complex modernista de l'antic escorxador, ubicat a l'entrada de Remolins. Les tasques han consistit en la substitució de les lluminàries exteriors ubicades als passadissos que connecten els diferents pavellons, que passen a ser projectors de tecnologia LED. D'esta manera, no només es potencia la il·luminació de l'edifici, un dels punts destacats patrimonialment de la ciutat, sinó que també s'aconsegueix una major eficiència i un menor consum elèctric.

En concret, l'actuació ha suposat la instal·lació de 72 nous projectors: d'estos, 58 corresponen als llums ubicats al terra, que il·luminen les façanes dels diferents pavellons. També s'han renovat les lluminàries de sis columnes cilíndriques disposades en diferents punts del complex modernista. A més a més, la intervenció també ha permès sumar nou projectors LED, que il·luminen la façana principal de l'antic escorxador realçant-ne la visibilitat. De la mateixa manera, els treballs també han comportat la renovació de les línies elèctriques existents.

El complex modernista de l'antic escorxador acull diferents serveis municipals. El més rellevant és el Museu de Tortosa, equipament que la ciutat va recuperar fa 10 anys i que ocupa diferents pavellons: a més de la sala permanent d'exposició del fons arqueològic i patrimonial, també compta amb una sala de reserva de l'important llegat de Tortosa i una sala d'exposicions temporals. Actualment, l'Ajuntament de Tortosa està duent a terme les obres de rehabilitació del pavelló número 8 per tal de poder ampliar l'exposició permanent amb una nova sala que estarà dedicada a tres autors referents de Tortosa al tombant del segle XIX i XX: els pintors Francesc Gimeno i Antoni Casanova Estorach, i l'escultor Agustí Querol.

Així mateix, l'equipament també dedica un dels espais a sala polivalent amb l'aula didàctica, acull l'oficina de turisme de la ciutat, allotja l'Espai de la Jota i la sala de Dolçainers, i ubica les oficines del departament de Cultura de l'Ajuntament. Des del 2021, el complex també dedica un espai a recordar els tortosins que van ser reclosos als camps de concentració nazis, amb l'Espai de Memòria dels Deportats.

Els treballs de reforçament de la il·luminació de l'edifici modernista ja van comportar una altra actuació, l'estiu passat, coincidint amb les obres d'arranjament del parc exterior ubicat a la plaça de l'escorxador. Aleshores s'hi van instal·lar projectors que realcen el recinte per la part exterior i el fan destacar dins la silueta urbana de Tortosa.