ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 05/12/2022
Continua el procés per a la dissolució de la societat Gumtsa
El ple ordinari de desembre ha aprovat el canvi de forma de gestió de l'organisme, un dels passos previs per a extingir-lo
L'Ajuntament de Tortosa segueix portant a terme el procés per a la dissolució de la societat Gumtsa. Creada al 2000, principalment per a desenvolupar actuacions de caire urbanístic, les reformes posteriors com ara la Llei de racionalització i sostenibilitat de l'administració local (LRSAL) i la Llei de contractes van limitar les competències que poden assumir ens d'esta mena. Per això, actualment la Gumtsa només assumia la gestió de la zona blava de Tortosa.

Una vegada que el consistori ha incorporat el personal de la zona blava a la plantilla i que també ha finalitzat el préstec que havia generat la societat, ara segueix duent a terme les passes per a deixar-la sense efecte. Avui, el ple ordinari ha aprovat el canvi de forma de gestió, pas previ per a la dissolució de la Gumtsa. La previsió és que això es produïsca abans del 31 de desembre. La modificació s'ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals.

La sessió ordinària també ha servit per donar la benvinguda al nou regidor del PSC: Àngel Piñol ha pres possessió de la seua acta com a edil. En el torn de propostes, els grups han presentat set mocions. D'estes, una s'ha aprovat per unanimitat: la presentada pel grup de Ciutadans per a incoar la requalificació dels terrenys per al futur nou hospital a Tortosa. També s'han aprovat les dos mocions d'Esquerra, pel manteniment del polígon Baix Ebre, i per dotar els edificis municipals de plaques fotovoltaiques, i les dos de Movem, per impulsar la reactivació de locals buits i per crear un autobús escolar a peu. En canvi, han quedat rebutjades les mocions de la CUP per substituir la pista de gel nadalenca per altres alternatives més sostenibles, i la de Ciutadans, en contra de la derogació del delicte de sedició.