ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 25/11/2022
Commemorem els centenaris d'Àngel Acosta i Enriqueta Ferrús
Este divendres, 25 de novembre, es compleixen dos efemèrides destacades relacionades amb persones que han tingut un paper destacat a la societat tortosina: d'una banda, el centenari de la mort d'Enriqueta Ferrús i, de l'altra, el centenari del naixement d'Àngel Acosta
Enriqueta Ferrús va ser una dona pionera: entre el 1891 i el 1918 va regentar la Llibreria Religiosa, Científica i Literària, ubicada al carrer de la Rosa, aleshores una de les més antigues d'Europa. A més de llibretera, Ferrús també va ser periodista, emprenedora i científica. Per este motiu, el seu nom va ser un dels que l'Ajuntament de Tortosa va recollir en la campanya Dones Rellevants, que vol visualitzar les biografies de diferents dones de la ciutat que han sobresortit per la seua activitat durant el passat.

L'altre aniversari d'este 25 de novembre correspon al centenari del naixement d'Àngel Acosta: tot i ser fill del Puerto de la Cruz, a Tenerife, Acosta es va establir durant la seua joventut a Tortosa. Des de la ciutat va desenvolupar la seua activitat, que va destacar en els camps de la pintura i de l'escultura. Entre les obres que va crear hi ha dos dels passos de la Setmana Santa tortosina, així com diferents talles religioses i pintures murals que es troben en diferents esglésies de la diòcesi. Com a reconeixement a la seua contribució a l'art de la ciutat, al 2005 va ser nomenat fill adoptiu de Tortosa i, al 2016, després de la seua mort l'any anterior, es va inaugurar la plaça que porta el seu nom a l'entrada al barri de Sant Llàtzer, on va viure.

Per tal de recordar la tasca desenvolupada per Àngel Acosta, el pròxim dimecres 14 de desembre tindrà lloc una conferència a càrrec de la neta i estudiosa de l'artista, Maria Acosta. A més, al principi del 2023 es durà a terme una exposició fotogràfica al barri de Sant Llàtzer que recollirà les principals obres artístiques d'Àngel Acosta.