ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 10/11/2022
L'Ajuntament de Tortosa adquireix els terrenys que acolliran la nova pista d'atletisme, al costat del WIN Jesús
L'alcaldessa referma l'aposta del govern per potenciar l'àmbit esportiu i els equipaments, com a element de dinamització de la ciutat
Tortosa ja ha fet efectiva l'adquisició dels terrenys que acolliran la nova pista d'atletisme del municipi. Esta setmana ha fet el pagament per a l'expropiació dels terrenys, que tenen un preu de 517.500 euros. El solar està situat al poble de Jesús, just al costat de les actuals instal·lacions del WIN Jesús. Ocupen una superfície de gairebé 44.000 metres quadrats que s'estenen des de la carretera que uneix Jesús i Roquetes fins al canal de la dreta de l'Ebre. Una vegada ja es disposa dels terrenys, l'Ajuntament prosseguirà la tramitació per poder redactar el projecte i, posteriorment, licitar i executar les obres de construcció.

L'alcaldessa, Meritxell Roigé, ha explicat els detalls d'una operació d'adquisició que va començar fa més de 4 anys i que s'ha pogut formalitzar ara: "la pista d'atletisme que ara tenim a l'estadi municipal no pot créixer perquè no és possible ampliar-la per a que complisca les mides necessàries per a poder acollir competicions de categories superiors. Com que el POUM ja preveia que esta zona a Jesús havia de ser d'equipaments, nosaltres sempre havíem previst que servís per a acollir la nova pista", ha detallat. Roigé ha explicat que l'Ajuntament està en contacte amb el club Atletisme Terres de l'Ebre (ATE) per tal de recollir les necessitats esportives pel que fa a les noves instal·lacions així com per a aprofitar l'expertesa de l'entitat a l'hora de dissenyar l'equipament.

Mentrestant no s'ha pogut fer el procés d'adquisició, l'Ajuntament ha dut a terme diverses actuacions de millora de les actuals instal·lacions d'atletisme a l'estadi per tal que les persones usuàries poguessen tindre les condicions adequades per a fer-hi els entrenaments. Entre estes actuacions, al 2019 es va renovar completament el tartan i recentment també s'han instal·lat elements per a la pràctica del llançament.

"El govern de Tortosa refermem una vegada més l'aposta que fem per l'esport, ja que és un element de dinamització molt important de l'activitat de la ciutat", ha insistit Roigé. En este sentit, ha recordat totes les instal·lacions esportives que s'han generat els últims anys, com el pavelló del Temple; el circuit ciclista de Vinallop; la base nàutica i centre de tecnificació de rem a Campredó; el rocòdrom del pavelló Jordi Angelats; els diversos skateparcs i el nou pumptrack; la piscina i el complex WIN a l'estadi; o el mateix WIN Jesús, amb piscina i pistes de pàdel, a les quals es va sumar recentment el nou pavelló. A més, s'han dut a terme millores en la resta d'instal·lacions, com les fetes al pavelló de Remolins, el velòdrom, el camp Josep Otero, amb la renovació de la gespa i dels vestidors. Així mateix, l'alcaldessa també ha recordat que en este moment també s'està fent la tramitació per a generar el nou pavelló dels Josepets, al Rastre, que done resposta a la demanda creixent que tenen les entitats esportives de la ciutat.