ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 20/10/2022
Tot a punt per a l'inici de sèptima fira Festast, que del 21 al 25 d'octubre obrirà l'aparador gastronòmic de Tortosa
La inauguració tindrà lloc divendres a les 18.30 h, a càrrec de l'empresari agrari i exconseller d'Agricultura Jordi Ciuraneta
El pavelló firal de Tortosa acollirà a partir de divendres una nova edició de la fira gastronòmica Festast. Fins dimarts, l'espai mostrarà més de 80 referències alimentàries agrupades en una quarantena d'estands. Una extensa llista que inclou productes dels camps i de l'horta del territori així com també menjars elaborats a la cuina, postres i pastisseria, o begudes.

La inauguració de la sèptima edició de Festast anirà a càrrec de l'empresari agrari i ramader de la Palma d'Ebre Jordi Ciuraneta, que va ser conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació entre el 2015 i 2016. Serà a les 18.30 h, i des d'este moment la fira oferirà tota mena de degustacions i comptarà amb tot un seguit de demostracions culinàries amb la presència d'alguns cuiners reconeguts. Entre estos, els tres cuiners amb estrella Michelin del territori (Jeroni Castell, de Les Moles; Vicent Guimerà, de L’Antic Molí; i Fran López, de Villa Retiro), a més del també ebrenc amb estrella, Rafel Muria, del restaurant Quatre Molins de Cornudella de Montsant. La presència de cuiners amb estrella també inclou noms com els de les cuineres del restaurant Les Cols, o Pep Moreno, del restaurant Deliranto, a més de diversos cuiners de les Terres de l'Ebre.

L'entrada per al públic és gratuïta. A l'interior del pavelló, totes aquelles persones que vulguen adquirir tiquets per a fer alguna degustació els podran comprar en els dos estands habilitats. Així mateix, també existeix la possibilitat d'aconseguir-los mitjançant l'aplicació 'Festast' per a dispositius mòbils (APP).

Festast arriba amb una oferta més àmplia, amb elements lúdics que ajuden a oferir una estada més agradable als assistents, amb horaris que s'allargaran fins a les 23 h i amb una proposta més atractiva. Per a això, ha ampliat l'espai d'exposició per a ocupar tot el recinte del pavelló de Remolins.

La fira també disposarà d'un espai de maridatge on es podran conèixer i degustar vins de la DO Terra Alta, així com una nova zona de lleure, situada al costat de l'escenari del pavelló, on els visitants podran dur a terme les degustacions mentre es duen a terme diferents actuacions musicals. Per l'escenari hi passaran artistes com Ana Chiva Duet, David Espinós Duo Trompet, Eduard Sanchís, Moon Station-Andreu Martínez, The One Man Show-Mac Koöel, The Little o Acústiks.

De divendres a diumenge, la fira està enfocada principalment al públic general, mentre que dilluns i dimarts tindrà un component més professional, en el marc de l'esdeveniment Gastroebre.