ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 31/08/2022
Tortosa enllesteix la urbanització del parc de l'Escorxador, que subratlla el caràcter patrimonial a l'entorn del Museu
L'actuació ha inclòs la plantació de més arbrat i vegetació, així com la instal·lació de mobiliari urbà per tal que l'espai esdevinga lloc de trobada ciutadana
L'Ajuntament de Tortosa ja ha completat l'actuació que ha suposat la transformació del parc de l'Escorxador, a tocar del Museu de Tortosa, en un nou espai verd de la ciutat. Els treballs han consistit en l'adequació de tot l'àmbit, en el qual s'han dut a terme diverses millores: la construcció d'una vorera perimetral, que dona continuïtat entre el passeig de Remolins i l'avinguda Felip Pedrell; l'habilitació d'una zona de pas pavimentada a tocar del complex modernista de l'antic escorxador, que permet una millor visió de l'edifici; la instal·lació d'enllumenat per tal de reforçar la il·luminació del conjunt modernista o la incorporació de mobiliari urbà, per tal de reforçar el caràcter de trobada del parc ja renovat.

A la vegada, s'ha fet una important actuació pel que fa a la vegetació: s'hi han plantat una quinzena de nous arbres, que amplien els existents, i també s'ha incorporat vegetació arbustiva i ornamental, que donaran un nou toc verd a la zona. Respecte als dos pins centenaris que s'hi conserven, s'han apuntalat amb estructures metàl·liques per tal d'evitar que puguen caure per l'efecte de temporals de vent, com ja havia passat en anteriors ocasions, fet que va provocar diferents destrosses, entre les quals també al mateix edifici modernista, i que a més representava un perill per a la integritat de les persones.

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, acompanyada del primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Enric Roig, i del regidor de Serveis, Domingo Tomàs, han visitat este matí el resultat de l'actuació. L'alcaldessa ha incidit en el fet que la millora d'este parc suposa la culminació dels treballs que l'Ajuntament ha fet en els últims anys a tot l'entorn de la catedral, entre els quals ha recordat la construcció de la plaça, estrenada fa just un any, l'habilitació de l'espai arqueològic Cota 0, l'asfaltatge de l'avinguda Felip Pedrell o la urbanització dels carrers Costa de Capellans i Santa Anna.

"Esta actuació posa de relleu el caràcter patrimonial que té este espai, per on passen molts visitants que venen a conèixer Tortosa. Abans, l'edifici modernista del Museu quedava tapat i no es podia apreciar com calia la bellesa arquitectònica que té l'antic escorxador. Ara, l'actuació el posa en valor i també ens permet generar un nou lloc de trobada per a la gent, més bonic i amb més arbrat", ha explicat l'alcaldessa.

Els treballs han tingut un cost de 70.155 euros.