ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 30/10/2019
El govern municipal de Tortosa presenta un Pla d'Actuació Municipal (PAM) amb 480 accions pel mandat 2019-2023
El document s'estructura al voltant de 21 grans àmbits i recull els compromisos del govern i les necessitats de la ciutat actuals i futures
L'equip de govern municipal de Tortosa ha presentat avui el Pla d'Actuació Municipal (PAM), que recull les accions que preveu dur a terme al llarg de tot el mandat 2019-2023. El document compta amb un total de 480 actuacions, que s'agrupen al voltant de 21 àmbits temàtics. En la presentació, l'alcaldessa Meritxell Roigé ha detallat que es tracta d'un document que prioritza i planifica les accions previstes, d'acord amb les necessitats de la ciutat.

S'estructura al voltant d'un cronograma on es concreten les anualitats de cada una de les mesures. A la vegada, Roigé ha remarcat que esdevé un instrument "concret però dinàmic", fet que fa que estiga obert a incorporar accions que a hores d'ara no es poden preveure. De la mateixa manera, ha defensat la redacció del PAM com una eina que ajudar a fer més transparent l'acció de govern amb la ciutadania, i que permet a la vegada fiscalitzar-ne el grau de compliment.

Pel que fa a les actuacions més destacades, l'alcaldessa de Tortosa n'ha enumerat algunes, com totes les accions que inclourà l'organització de la Capital de la Cultura Catalana 2021; l'ampliació del teatre auditori Felip Pedrell o la del Museu; la conversió de l'antiga fàbrica Indo en un espai social i cultural, o la celebració de la 25a Festa del Renaixement, entre d'altres. En l'àmbit esportiu també n'ha citat diverses, com l'ampliació del WIN, després que haja assolit índexs d'ús molt elevats, o l'habilitació d'un nou pavelló poliesportiu al Rastre. En aquest sentit, ha assenyalat que es tracta d'una actuació molt important, no només per resoldre les necessitats dels clubs esportius sinó, sobretot, per ajudar a dur més vida al centre històric després que ja hagen urbanitzat tots els carrers i places i hagen començat els treballs al barri del Castell.

Roigé ha matisat que el llistat inclou moltes actuacions més que, tot i no suposar una inversió elevada, igualment tenen una gran importància per a la ciutadania, com totes les que s'emmarquen en l'àmbit de serveis a les persones, la promoció econòmica o l'ensenyament.