ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 18/12/2018
L'empresa Aigües de Tortosa aconsegueix un important estalvi gràcies a la millora tecnològica i la detecció de fuites
L'alcaldessa Meritxell Roigé va anunciar durant l'Audiència Pública que en dos anys s'ha aconseguit un estalvi de 500.000 metres cúbics d'aigua i 90.000 euros anuals
En els últims dos anys, Aigües de Tortosa ha aconseguit un estalvi anual d'aigua de 500.000 metres cúbics. Això ha sigut possible com a conseqüència de les inversions fetes a la xarxa de subministrament, però també a les intenses campanyes de recerca de fuites i a l'aplicació de la tecnologia més puntera en eficiència hidràulica. Aquest important estalvi d'aigua també s'ha traduït en un estalvi econòmic, que es calcula en 90.000 euros anuals.

És una de les dades que va donar a conèixer dilluns al vespre l'alcaldessa de Tortosa. Meritxell Roigé va comparèixer davant la ciutadania en la seua primera Audiència Pública, complint amb el reglament de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Tortosa. La conferència té com a objectiu informar de les ordenances fiscals i dels pressupostos aprovats per al pròxim exercici, i va detallar àrea per àrea les grans xifres que regiran l'acció de govern de l'any que ve. Entre altres aspectes, l'alcaldessa va destacar que aquests comptes, els últims del mandat, serviran per concloure les accions previstes i recollides al Pla d'Acció Municipal i a l'Acord de Govern soscrit entre el Partit Demòcrata i Esquerra Republicana. A més, continuen posant l'accent en l'eix social amb l'aplicació de mesures encaminades a les persones amb més necessitats i a la bonificació de diferents serveis.

També remarquen l'aposta per l'esport com a element de dinamització de la ciutat, també des d'un punt de vista turístic, ja que durant el juliol del 2019 comptaran amb el gran esdeveniment previst amb els World Sports Games. En aquest sentit, també destaca la finalització del Complex Esportiu Win amb la construcció de la segona fase. L'apartat urbanístic va més enllà, i destaca per importants actuacions al nucli antic que volen continuar transformant aquesta part de la ciutat: l'execució de la plaça de la Catedral, que segons va explicar Meritxell Roigé ha de començar en molt pocs dies, o la construcció del passeig de les Cultures, la primera de les grans actuacions que s'han de fer al barri Castell.

En matèria cultural també destaquen les ampliacions del Museu i del teatre auditori Felip Pedrell, que han de millorar els equipaments disponibles amb vista a la Capital de la Cultura Catalana de Tortosa al 2021.

A la conferència, l'alcaldessa va fer una anàlisi exhaustiva als comptes municipals, fent èmfasi a la rigorositat que ha marcat l'actuació del govern municipal en tot el mandat. Fruit d'això, en els últims dos anys ha aconseguit alliberar dos milions d'euros dels préstecs amb les entitats bancàries, amb la qual cosa ha situat la ràtio d'endeutament al voltant del 57%, una de les més baixes que es recorden. Roigé va remarcar que aquest fet deixa l'economia municipal en una situació molt positiva amb vista als pròxims mandats.