FESTAST, la fira alimentària de les Terres de l'Ebre, que del 14 al 16 de març celebrarà al Pavelló Firal de Tortosa la seva 4a edició, ha presentat la seva programació farcida de reconeguts noms de la restauració, l'hosteleria i l'àmbit de l'alimentació de dins i de fora del territori ebrenc. El regidor de Fires de l'Ajuntament de Tortosa, Emili Lehmann, acompanyat pel director de FiraTortosa, Ramon Ferrando, ha explicat els principals trets de la proposta firal d'enguany, la qual, com és habitual, presenta dos espais diferenciats, un d'ells dirigit al públic en general, i un altre encarat al sector professional.
FESTAST, fira de caràcter biennal, serà inaugurada pel conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Pelegrí, i presenta com a principal novetat la signatura d'un acord amb la revista "Cuina", que es reflexa en una jornada culinària amb temàtiques gastronòmiques lligades a les Terres de l'Ebre, tot comptant amb prestigiosos noms de dins i de fora del territori. En aquest aspecte, aquesta quarta edició de la fira comptarà amb Jeroni Castell, Estrella Michelin del restaurant Les Moles d'Ulldecona, amb David Caballero, guanyador de l'edició 2010 del Campionat de Joves Cuiners de Catalunya, i amb Jean-Louis Neichel, prestigiós xef francès resident a Barcelona i especialitat en alta cuina catalana, entre d'altres noms.
La cuina de l'abadejo, els blogs gastronòmics i d'alimentació, els còctels, i la cuina de la trufa, seran també àmbits d'especial rellevància a FESTAST 2015, sense deixar de banda l'acte de lliurament dels 5ès Premis Gastronòmics Llorenç Torrado, que tindrà lloc la tarda del diumenge dia 15. Així mateix, l'exposició "Un passeig pel temps: Xocolates Creo" oferirà al gran públic una visió del que ha estat la tradició de la xocolata a les nostres terres a través d'aquesta conegudíssima marca tortosina.
El regidor de Fires ha volgut destacar l'important increment en la participació a FESTAST d'empreses del sector tant de les Terres de l'Ebre com d'altres àmbits geogràfics, amb una setantena d'expositors que representen un increment d'un 10% respecte de la darrera edició: "Ha estat -ha dit Lehmann- un esforç i un treball dur, però hem arribat a tenir una fira que no és només d'alimentació, sinó que ofereix un seguit de tasts i demostracions gastronòmiques i culinàries que la fan única al territori ebrenc i també a nivell de la província de Tarragona", afegint que "FESTAST és, doncs, un espai de referència pel visitant, sigui professional del sector com públic consumidor en general".