ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 20/01/2010
La Fira de l'Oli de Jesús vol potenciar l'aspecte gastronòmic en la seva quinzena edició
La fira es desenvoluparà del 26 al 28 del proper mes de febrer

Joan Josep Malràs, president de l'Organisme Autonòm de Desenvolupament Local de la Diputació de Tarragona, diputat provincial i alcalde de Prat de Compte, serà l'encarregat d'inaugurar la quinzena edició de la Fira de l'Oli de les Terres de l'Ebre que tindrà lloc a Jesús els propers 26, 27 i 28 de febrer.



La fira arriba al quinzè aniversari havent-se consolidat com un dels principals aparadors al voltant de l'oli d'oliva del territori, fent una atractiva combinació entre l'activitat comercial, lúdica i festiva, i tot amb un complert programa d'actes que està en fase de confecció definitiva.



A la fira de Jesús no faltaran els concursos populars que tant de prestigui li han donat com són els de plegadors manuals d'olives amb ungles i sense, de jotes versades, de llançadors de pinyols, d'olives posades casolanes i d'allioli. Entre els concursos destaca el XXVI Concurs al Tast d'Oli de les Terres de l'Ebre que premiarà el millor oli d'oliva de productors elaboradors i envasadors de la DOP Oli del Baix Ebre-Montsià, de la DOP Oli de la Terra Alta, i al millor oli d'oliva verge extra de fora de les DOP. El jurat també atorgarà premis en la modalitat de productors no envasadors particulars en general, en concret al millor oli de collita pròpia i el Premi Especial al Millor Oli del Concurs.



El programa el completarà un seguit d'actes que aniran des de les conferències sobre temes agrícoles fins aspectes molt més festius com és la tradicional Trobada de Grallers i Dolçainers dels Països Catalans o el obsequi amb un visitant de la fira del seu pes en oli. El comitè organitzador treballa enguany en donar una potenciació especial a tot el relacionat amb la gastronomia, per la qual cosa s'organitzaran activitats específiques dins del recinte firal i es mantindran les jornades gastronòmiques tenint sempre a l'oli d'oliva com a protagonista.