Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 26/09/2019
El govern municipal insisteix que cal una tercera sala al Felip Pedrell i durà al ple la plurianualitat per a l'ampliació
L'alcaldessa proposa el fraccionament de l'obra i una operació que permetrà reduir part del deute, com a vies per aconseguir el canvi de vot de l'oposició
El govern municipal de Tortosa manté la necessitat d'ampliar el teatre auditori Felip Pedrell tot i el vot contrari a la proposta de finançament per part dels grups municipals de Movem, CUP, Ciutadans i ERC al ple extraordinari de dimarts, fet que va suposar l'aturada de la tramitació. L'alcaldessa, Meritxell Roigé, ha refermat la voluntat de dur a terme aquesta actuació ja que "és absolutament necessària per a la ciutat i per a la cultura de Tortosa", ha dit. Per aquest motiu, ha explicat que la setmana que ve el govern municipal tornarà a posar la qüestió damunt la taula per mirar d'encarrilar-ne novament la tramitació. El primer pas serà dilluns, quan han convocat tres comissions: les de Serveis al Territori, Serveis Centrals i Serveis a les Persones (on s'inclou l'àrea de Cultura). L'objectiu és explicar a la resta de formacions polítiques les passes proposades així com donar a conèixer els detalls que siguen necessaris en relació al projecte. Aquest matí, però, prèviament a la compareixença de premsa, l'alcaldessa n'ha informat tots els portaveus.

Roigé ha recordat que el projecte va arrancar el juliol del 2018, aleshores sense cap vot en contra i el vot a favor d'ERC, i que en les últimes setmanes s'han fet diferents juntes de portaveus específiques sobre l'ampliació de l'auditori, una reunió on també van ser presents l'arquitecta municipal i els tècnics del departament de Cultura, a més d'altres comissions. "Crec que deu ser el projecte del qual els grups de l'oposició han tingut més informació els últims anys, per tant no es pot acceptar l'argument de la falta d'informació per votar-hi en contra", ha sentenciat l'alcaldessa.

Ara, el govern proposarà fraccionar el cost del projecte (valorat en 1,75 milions entre la construcció de l'edifici i l'equipament tècnic necessari) al llarg de diversos exercicis pressupostaris. Això farà necessari que un nou ple aprove dijous la plurianualitat del projecte. Paral·lelament, es contractarà un crèdit de 215.000 euros per poder iniciar la licitació de l'obra dins d'aquest 2019. Aquest crèdit anirà acompanyat d'una amortització voluntària del deute per valor de 300.000 euros, amb la qual l'alcaldessa ha remarcat que no només no s'incrementa el deute municipal, sinó que es rebaixa. Respon així als arguments d'alguns grups que van votar en contra perquè l'actuació no fes créixer l'endeutament. A més, ha avançat que atès el superàvit de l'exercici anterior faran una altra amortització de deute abans que acabe l'any, ja que es donen els condicionants necessaris com a resultat de la gestió econòmica feta pel govern municipal.

Meritxell Roigé ha insistit en el fet que tots els grups municipals, excepte ERC, van reconèixer al ple la necessitat d'ampliar l'auditori Felip Pedrell. De fet, al mateix ple tots els grups municipals van aprovar per unanimitat la modificació del POUM que hauria de permetre l'obra. Però tot i això la majoria van votar en contra de l'operació de finançament, en un moviment que Roigé considera que només tenia com a finalitat fer perdre una votació al govern i obstaculitzar un projecte important. "Qui perd no és només el govern municipal, sinó la ciutat. Un projecte que quan es va licitar no va comptar amb cap vot en contra i el vot a favor d'ERC i que ha suposat una despesa de 51.000 euros a l'Ajuntament. Per què calia fer un projecte si no pensaven votar a favor d'executar l'obra?", ha dit. "Haurem perdut una setmana de tramitació, però tenim clar és que és una actuació totalment necessària per a Tortosa", insisteix. En aquest sentit, ha recordat que l'ocupació de l'auditori és de 250 dies anuals i que han de rebutjar algunes peticions perquè no hi ha dates disponibles. A més, l'últim any s'ha produït un increment del 25% en el nombre d'espectadors, fins a situar-se en 14.500. "Existeix una demanda creixent per l'ús de l'auditori per part d'entitats, escoles o associacions. I poder veure determinades obres de teatre sense haver d'anar a Barcelona o Tarragona, també és equilibri territorial", ha conclòs.