ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ajuntament de Tortosa
Traducció

Nota de premsa

Publicat el 07/06/2018
L’Ajuntament de Tortosa renova el seu compromís amb Projecte Home
El perfil majoritari de les persones usuàries és el d’un home de mitjana edat amb addicció a la cocaïna i/o l’alcohol i dificultats econòmiques
L’Ajuntament de Tortosa ha renovat el seu compromís amb Projecte Home Catalunya, entitat amb la qual col·labora des que a finals de 2015 va obrir una delegació a la ciutat amb el Servei d’Atenció de les Addiccions a les Terres de l’Ebre.

D’aquesta manera, aquest dijous 6 de juny s’ha dut a terme una trobada en la qual hi eren l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé; i la 4a Tinent d'alcalde i regidora de Diversitat Cultural, Ensenyament i Sanitat; Anna Algueró. Per part de Projecte Home hi ha assistit Oriol Esculies, director; Juan Vílchez, director del servei de Tortosa; i Imma Juan, membre del patronat de Projecte Home. La reunió ha servit per presentar per primera vegada al servei a l’alcaldessa des que aquesta va accedir al nou càrrec el mes de febrer passat.

El Servei d’Atenció de les Addiccions a les Terres de l’Ebre, ubicat a les instal·lacions municipals del Centre Cívic Ferreries, té com a objectiu oferir una atenció de proximitat a les persones amb addiccions de les comarques del sud de Catalunya, amb especial atenció a aquelles amb menys recursos econòmics. El servei, que ha ampliat recentment els seus horaris d’obertura, compta amb un telèfon d’atenció (977 108 897) per atendre totes aquelles persones amb problemes de drogues o altres conductes addictives.

El perfil majoritari de les persones usuàries és el d’un home de mitjana edat amb addicció a la cocaïna i/o l’alcohol i dificultats econòmiques. En el passat 2017, Projecte Home ha atès 46 persones de les Terres de l’Ebre, amb una majoria de Tortosa ciutat tot i que n’hi ha d’altres procedents de municipis com ara Camarles, Deltebre, Sant Carles de la Ràpita o Móra d’Ebre.

Projecte Home Catalunya (www.projectehome.cat) és una ONG catalana creada el 1995 pel tractament, la prevenció i la sensibilització de les drogodependències i d'altres conductes addictives. En aquest temps, ha atès més de 20.000 persones amb problemes de drogues. Exerceix com a ONG de caràcter consultiu especial davant el Consell Econòmic i Social de Nacions Unides.

Per a més informació:
Jordi Feu: 93 298 98 75 / jfeu@projectehome.org