ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 25/04/2023
Tortosa farà divendres el tret de sortida a la 77a edició d'Expoebre, amb activitat ininterrompuda fins dilluns a la nit
L'encarregat de fer la inauguració oficial serà el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Pallarès
El pavelló firal de Remolins mostrarà, del 28 d'abril a l'1 de maig, una part important del potencial empresarial, comercial i de serveis de Tortosa i del territori. Divendres obrirà portes la 77a edició de la fira de primavera de Tortosa, Expoebre. Ho farà, amb un volum important d'estands, amb la presència d'unes 200 empreses i marques. Corresponent a sectors clàssics de la fira, com l'automoció, el comerç o la maquinària, però on també hi repetiran àmbits amb els quals Expoebre ha anat renovant i ampliant la seua oferta durant els últims anys. És el cas del saló Ebreambient, que comptarà amb més presència de tecnologia relacionada amb la sostenibilitat i la producció d'energia neta; l'espai Celebrem, dedicat a celebracions de tot tipus i que també comptarà amb més marques; o l'àmbit dedicat a la tecnologia Ebretech, que va ser una de les grans novetats de l'edició de l'any passat i que enguany es consolida amb propostes que també inclouen la presència de drons o la creació d'una zona de jocs virtuals ('game zone') en la qual es duran a terme diferents tornejos.

Una altra de les novetats de l'edició anterior que ara es manté i que amplia el seu abast és l'anomenada Taste & Fashion, zona de comerç d'artesania i d'oferta musical que esdevé un espai de trobada per a visitants, que d'esta manera poden allargar la seua estada al recinte firal. Enguany, el Taste & Fashion disposarà de més superfície i comptarà amb un seguit de concerts amb grups locals i formacions de versions i de tribut. Al llarg de tot el dia, l'espai tindrà animació musical amb DJ i a partir del vespre cada dia hi haurà dos actuacions musicals, amb activitat fins a la mitjanit.

Expoebre 2023 inclourà una altra novetat destacada: la creació de l'Espai Vi, al costat de la Barra Tortosina al parc de la Fira, on els visitants podran adquirir i degustrar vins de la denominació d'origen Terra Alta. El parc seguirà acollint les activitats d'hípica, ramaderia i una mostra de les entitats esportives de la ciutat, per tal de generar un espai familiar en l'accés a la fira pel costat del riu.

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el tinent d'alcalde de Fires, Sisco Pepió, han destacat el gran interès que ha despertat esta edició d'Expoebre entre les empreses, ja que la superfície disponible per a estands es va esgotar fa setmanes i alguns espais, com l'automoció o la maquinària, enguany creixen en metres quadrats. "Els canvis que vam introduir en l'edició de l'any passat permeten reforçar Expoebre i potenciar la nostra fira de primavera", ha refermat l'alcaldessa.

A la fira, en transport públic
L'Ajuntament de Tortosa tornarà a habilitar durant els dies que dure Expoebre un servei de transport públic gratuït en forma de tren. Enguany es reforça el servei amb dos combois diferents, que faran dos rutes des de diferents barris. Un connectarà el pavelló de Remolins amb el centre i el Temple, arribant fins a la plaça del Bimil·lenari, mentre que l'altre connectarà amb el barri de Ferreries. L'objectiu és que la ciutadania puga estacionar als aparcaments dissuasius a les entrades de la ciutat i desplaçar-se a la fira a peu o amb el tren gratuït. L'horari dels trens serà de 10.30 a 14 h i de 16.30 a 21 h, amb una freqüència de pas aproximada de 30 minuts.

L'entrada a Expoebre és gratuïta.

Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0