ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent
Ajuntament de Tortosa
Ayuntamiento de Tortosa
Traducción

Nota de prensa

Publicada el 16/06/2022
Tortosa finalitza la reforma dels carrers Costa de Capellans i Santa Anna, entre la Catedral i el col·legi de Remolins
L'actuació ha situat la vorera a un sol nivell, amb prioritat per a les persones, i ha completat l'accessibilitat a la plaça amb una rampa
Els treballs de reforma del carrer Costa de Capellans i el tram del carrer Santa Anna fins al col·legi de Remolins ja han quedat enllestits. L'actuació ha situat estos carrers a un sol nivell amb una plataforma única, donant prioritat a les persones. A més a més, els treballs han suposat la prolongació de la rampa des del carrer Costa de Capellans fins a la plaça de la Catedral, tal com s'havia anunciat al principi de la construcció de la nova plaça, amb l'objectiu d'eliminar les barreres arquitectòniques i facilitar-hi l'accés de les persones amb mobilitat reduïda. Esta era una de les actuacions en marxa per tal de complementar la construcció de la nova plaça de la Catedral i seguir actuant en la millora dels carrers a l'entorn del nucli antic.

A més de renovar les voreres i la calçada, els treballs també han permès sanejar els serveis de clavegueram i d'aigua potable en estos carrers, han substituït les lluminàries existents per altres de tecnologia LED, més eficients, i a més s'ha generat una petita jardinera a l'encreuament dels dos carrers on s'afegirà plantació ornamental.

L'actuació continua el disseny que l'Ajuntament de Tortosa ha aplicat amb les successives intervencions a tots els carrers i places al conjunt del nucli antic, amb una combinació de lloses de granit i llambordes a la part central. Les obres han anat a càrrec de l'empresa Covan, i han comptat amb un pressupost de 131.865 euros.

En els últims mesos, l'Ajuntament de Tortosa ha dut a terme diferents actuacions a l'entorn de la catedral: a més de finalitzar la construcció de la nova plaça just al davant de la façana principal de la seu, que també ha sigut objecte de restauració i neteja, també s'ha obert el nou espai museístic Tortosa Cota 0, que s'afegeix com un nou actiu turístic per mostrar restes arqueològiques corresponents a quinze segles d'història de la ciutat. A més, els treballs han inclòs la renovació de l'asfaltatge de l'avinguda Felip Pedrell, entre el carrer Costa de Capellans i el pont roig. En estos moments, s'està duent a terme l'última de les intervencions a l'entorn, amb la reforma del parc exterior del Museu de Tortosa, que acabarà de completar la transformació urbanística duta a terme en este entorn patrimonial tan destacat.